Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet lyfter fram lokala frågor

/
  • Här syns några av Folkpartiets lokala politiker som är optimistiska inför kommunvalet. Från vänster Birgitta Gustafsson, Gunilla Bodegrim, Håkan Gustáv, Lotta Bergstrand och Ove Wik.  Foto: Roland Berg

Annons

Det är en rad frågor som Folkpartiet lyfter fram i det kommunala handlingsprogrammet.

- Det är viktigt att tillgodose platser i särskilt boende i den kommundel där man bor, oavsett om det är i nytt eller gammalt, förklarar Lotta Bergstrand.

Friheten för de äldre att bestämma hur länge de vill bo kvar hemma är också en viktig punkt liksom att utveckla seniorboenden i Gustafs och Säter, plus parboendegaranti för äldre som önskar de.

Att ha en bra skola återfinns förstås i programmet och här finns även att integrera Kulturskolan i hela grundskolan och även på Dahlandergymnasiet.

- Vi vill utveckla vård-och omsorgsutbildningen på Dahlandergymnasiet till ett vårdcollage, säger Birgitta Gustafsson.

Inom området trygghet, brottsbekämpning och trafiksäkerhet tas bland annat upp att samarbetet mellan socialnämnden och barn-och utbildningsnämnden kommit en bit på väg och det finns avtal mellan de båda parterna och en handlingsplan.

- Men det är viktigt att det även fungerar i praktiken, säger Bergstrand.

- När det gäller klotter vill vi införa 24-timmarsregeln som innebär att allt klotter ska anmälas och tas bort inom 24 timmar. Det är lyckat på andra orter, berättar Gunilla Bodegrim.

Skapa forum för att få fler ungdomar att engagera sig, och utökat samarbete mellan näringslivet och integrationsenheten för att ge nya invånare bättre möjlighet att komma in i samhället är annat som tas upp.

Det finns många punkter som rör jobb och företagande, till exempel fortsatt satsning på små-och medelstora företag, utveckla handelsområdena Kullsveden och Storhaga och att arbeta för tågstopp i Gustafs.

Planarbetet ska fortsätta och det finns en hel del tomter och speciellt i Mora by säljs det nu en hel del tomter.

- I Bispberg vill arbeta för att skydda kulturhistoriska värden, men även lätta upp lite på de bestämmelser som gäller nu och ge möjlighet för byn att utvecklas, förklarar Lotta Bergstrand.

På kulturens område pekas det på vikten av att stötta de föreningar och andra som jobbar med kulturlivet.

Lite extra spännande kanske det är för Folkpartiet inför kommunvalet, påverkar partiets samarbete med de röd-gröna hur partiets kärnväljare röstar.?

Mer läsning

Annons