Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet i Rättvik i bryderi?

Annons

Nyligen behandlades på nyhetsplats kommunfullmäktiges i Rättvik behandling av kommunstyrelsens majoritetsförslag att lägga ned socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden, kulturnämnden och ungdoms- och fritidsnämnden och därmed också de av kommunfullmäktige, i reglementen givna beslutande och verkställande uppgifterna.

Det vill säga att 34 av kommunalfullmäktige utsedda beslutsfattare ersätts av en utökad kommunstyrelse med två ledamöter. Enligt tidningen anser Lars Wennås, i Rättvik och i Dalarna den mest kände folkpartiföreträdaren "att majoriteten ska få pröva detta... men man ska ändå kalla detta vid dess rätta namn. Det blir en centralisering av makt."

I klatext vad majoritetsförslaget handlar om, men som ni folkpartiföreträdare i Rättvik "säger ja" till. Men då med Lars Wennåsviktiga upplysning till fullmäktiges ledamöter:

"...vi har medlemmar som är tveksamma till förslaget."

En tveksamhet som är förenlig med folkpartiets partiprogram. Detta borde väl leda till att er förening i Rättvik utnyttjar fullmäktiges beslutade återremiss och håller ett extra möte för att mot bakgrund iWennås uttalande påfullmäktigesammanträdet, tar upp detta viktiga ärende till förnyad prövning?

SVANTE PEDERSSON

Mer läsning

Annons