Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkparken behöver större publik

Annons

Parkverksamheten gav tidigare ett rejält överskott till idrottsföreningens idrottsliga verksamhet. Men under senare år har antalet parkbesökare minskat, vilket lett till färre danskvällar.

I år arrangerar Gagnefs IF bara två egna dansarrangemang. Det första var då Peppes band från Gagnef och Borlänge stod för musiken. Tillställningen lockade drygt 200 betalande och gick ihop ekonomiskt.

- Det blev till och med en slant i vinst för föreningen, berättar Hertzberg.

Kommande lördag genomför föreningen årets andra - och sista - danskväll. För musiken svarar Blender, en orkester som bildats av några av medlemmarna från det splittrade bandet Bogart. Sångerska i Blender är Gwendolyn Päivirinta, fyrfaldig svensk mästarinna i bugg.

- Bandet gjorde stor succe under dansbandsveckan i Malung och intresset för Blenders Ängsholsspelning är stort. Vi kommer att få besökare från bland annat Västerås, Linköping och Gävle, säger Hertzberg.

Ändå är det absolut nödvändigt att lokalbefolkningen sluter upp på ett bättre sätt än tidigare.

- Vi behöver många besökare för att det här ska gå ihop. Men vi tror att invånarna i Gagnef med omnejd trivs med och slår vakt om vår verksamhet. Det är ju en väldigt vacker folkpark och en fin träffpunkt för både unga och äldre, tycker Hertzberg.

Att årets minimala parksäsong resulterar i en vinst är nödvändigt eftersom idrottsföreningen driver den för att få in pengar till den idrottsliga verksamheten, eftersom driften förutsätter stora ideella arbetsinsatser och eftersom parken är i behov av en del kostnadskrävande upprustningsarbeten.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons