Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkmusikmässan en framgång

Annons

Kyrkan i Järna var fylld till sista plats när kyrkokörer från Malung till Nås, Västerdala folkdanslag, Åke Edvinsson och ett gäng musikanter under ledning av Peter Resare bjöd på folkmusikmässan "I välsignan och fröjd".

Kyrkans musikliv tycks spira som aldrig förr och mycket av förklaringen har med all säkerhet att göra med Peter Resares tillträde som kantor i Järna församling. Till söndagens folkmusikmässa hade han samlat nära 100 körsångare från Malung, Äppelbo, Vansbro, Järna och Nås, något som aldrig tidigare skett.

- Mässan kan liknas vid den nicaraguanska bondemässa som Gränslösa kören gjorde för ett antal år sedan men med den stora skillnaden att här handlar det om svensk folkmusik, i huvudsak från Halland, berättar Peter Resare.

Musiken är skriven av Hans Kennemark och för texten svarar Alf Hambe.

- Alla sångare och musikanter var väldigt på alerten och jag är otroligt nöjd med resultatet, säger Peter Resare.

Musikanter var Mats Arnberg och Bosse Önander, fiol, "Lubbe" Helje, kontrabas, Jonas Hansson, gitarr och Helena Tenstam, flöjt. Sångsolist var Åke Edvinsson från Malung.

I den en och en halv timme långa mässan ingick både predikan av kyrkoherde Robert van Aarem och en nattvardsgång som lockade många kyrkobesökare, ledd av van Aarem tillsammans med pastorsadjunkt Camilla Strömberg.

- Det känns bra att vi kunnat få igång ett så här bra samarbete mellan kontraktets körer, säger Peter Resare efter den succéartade mässan.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons