Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest vid bystugan i Skålö

Annons

Bystugans dag i Skålö är på god väg att bli byns återvändardag. Omkring 500 personer sökte sig nämligen till bystugan under Kristi himmelfärdsdag och många av besökarna var före detta Skålöbor som passade på att hälsa på släkt och vänner i hembygden.

Bystugeföreningens ordförande Per Allerhed gick därför och myste bland folk och aktiviteter och konstaterade att den femte Bystugans dag lockat rekorddeltagande.

Dessutom hade arrangörerna vädermakterna med sig. I bagarstugan var det full aktivitet. Iris Gezelius, Siv Norenius och Barbro Robertsson knådade ut den ena degen efter den andra och kundkön till det gräddade brödet var konstant lång.

Inne i bystugan serverades kaffe och dessutom kunde gästerna njuta av vackra fotografier och dessutom studera fotografier på skolklasser som fått sin första undervisning i lokalerna.

Bystugan har tidigare varit skola i Skålö. Ute på gården erbjöd ett antal knallar sina varor och var besökarna inte på köphumör fanns både tipspromenad och utomhusspel att aktivera sig med.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons