Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest när hoppramp invigdes

Annons

Vattenfest och folkfest. Det blev det när landets första etablerade sommarhoppramp för snowboard och skidor invigdes under midsommaraftonen. Rättviks slalomtalang Therese Borsén klippte invigningsbandet.

Intresset är enormt. Gräsmattan intill Enån är fylld med lika mycket folk som under Classic Car Weeks cruising.

Therese Borsén klipper bandet innan de modiga hopparna slänger sig utför rampen och gör sina tricks, innan de utan återvändo dyker ner i Enåns kalla vatten. I vattnet finns en räddningsdykare beredd om något skulle hända.

Tävlingen var öppen för alla och det var både yngre och äldre åkare som deltog, både på skidor och på snowboard.

- Man tävlade i sju klasser och det var 24 personer anmälda, berättar Gustaf Eriksson som är med i snowboard- och extremskidåkarklubben rightbay locals i Rättvik.

Deltagarna kom från hela länet och även världskände proffsåkaren Sverre Liljekvist fanns på plats.

Åskådarna fick se lika många hoppstilar som sätt att landa på. Bröderna Prans var speakers och Dj Looman stod för musikunderhållningen. Svenske kocken "Kuprick" var på plats och wookade.

Kalle Fredriksson tog första pris för hela tävlingen och Johan Hagberg, Rättvik, tog hem första priset i juniorklassen.

Tanken är att hoppbacken ska göra det möjligt för klubbens 50 aktiva, samt andra intresserade, att träna svåra hopp även under den tid på året när det inte finns snö att tillgå. Satsningen har kostat cirka 30 000 kronor plus mycket ideellt arbete.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons