Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus i Ludvika utsatt för mordbrand

Annons

Klockan 01.50 fick länsalarmeringscentralen (LAC) bud om branden och larmade räddningstjänsten i Ludvika. Två brandbilar med besättning dirigerades ut och anlände till brandplatsen inom loppet av några minuter.

- Lokalerna var helt rökfyllda när brandmännen kom dit, berättar brandmästare Åke Larsson som ser mycket allvarligt på att trenden med anlagda bränder i trakten tenderar att fortsätta.

- Någon eller några hade tänt på med hjälp av en trasa med brännbar vätska. Det är konstigt att de inte förstår att det är deras egna pengar, skattemedel, som drabbas av sådant här.

Brandhärden kunde i detta fall begränsas till innehållet i returlådan. Enligt brandmästaren var det dock åtskilligt med återlämnade böcker och filmer som gick till spillo.

Rökskadorna blev omfattande. För att få bort den stinkande brandlukten krävs nu en omfattande sanering i form av en så kallad ozonbehandling som lär bli ganska kostsam.

Vaktmästare Anders Rex blev inte glad när han kom till jobbet på lördagsmorgonen.

- Det här är inget annat än att de vill jävlas med oss, konstaterade han bittert och sätter händelsen i samband med andra tråkigheter som inträffat den senaste tiden.

Bland annat kan han berätta om hur en eller flera illvilliga personer har roat sig med att använda en papperskorg som toalett för att sedan smeta ut avföringen på väggarna. Nu har Rex och den övriga personalen fått mer än nog.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons