Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folket blir inte friskare

Annons

Vad är en läkares ord värt numera? Har man under många år arbetat och betalat sin skatt och knappast haft en sjukdag, ska man inte tro att det är självklart att få sjukpenning om man blir sjuk och blir sjukskriven av en läkare.

Försäkringskassan har tagit sej en makt som är skrämmande.

Hur kan det komma sig att till exempel den som engagerat sig så mycket i sitt arbete och därför blivit sjuk ifrågasätts? Är sjukdomen "mindre" sjukdom för att den förorsakats av arbete? Men försäkringskassan vet bäst! Vad ger försäkringskassans handläggare en sådan makt att sätta sig över erfarna läkares diagnoser? Finns det inte något sunt förnuft hos försäkringskassans handläggare?

Regeringens mål är att halvera sjukskrivningarna. Det är ett konstigt samhälle som väljer de svaga som målgrupp. Det luktar litet desperation. Färre redovisas som sjuka men inte blir svenska folket friskare för det.

Den svenska sjukvården ska ju vara så bra jämfört med andra länders.

Var finns våra folkvalda? Tycker alla partier likadant? Och hur kommer arbetsgivarna att hantera den allt större sjuknärvaron?

Du som inte tycker detta angår dig, stanna upp litet, nästa gång är du sjuk av en eller annan anledning. Kom ihåg att det inte finns någon självklar rätt för dig att få sjukpenning. Nu ifrågasätts till och med cancersjuka människor.

Slå på den redan slagne verkar vara den nya given.

ÄNNU EJ DRABBAD

Mer läsning

Annons