Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk raggar, folk ratar

Annons

Precis som alla andra är jag ytlig och fåfäng. Vissa är mer av en elit inom ämnet, andra inte. Det är självklart inget fel på dig om du bryr dig om ditt yttre, men jag kan lova dig att jag märker det bättre än du själv, om det går över styr.

I vardagssamtal, i blickar och absolut när jag är ute på helgerna, märker jag hur dömande vi människor är. Vi är ytliga, elaka och tanklösa ena stunden, i nästa stund sitter vi och pratar om att vi är vanliga människor och att det inte ska finnas krav på oss. Vilket fejkande.

Nu kanske du tror att min värld kretsar runt kroglivet, men så är inte fallet. Detta är bara ett bra ämne att ta upp.

Om det kommer fram en kille till en tjej på krogen, och denne inte faller tösen i smaken så totalratar hon honom. Det är så det går till, på krogen, på köttmarknaden.

Ytlighet kallas det. Oftast handlar det om just detta, för på krogen är det inte många som går in för att prata om vädret eller politik. Folk raggar. Folk ratar.

Dessutom kan folk lägga ner sådan tid på sitt yttre innan de går ut, för att ragga, eller bli uppraggade. Det blir nästan som falsk marknadsföring. Men det verkar inte spela någon roll, för de flesta blir någon helt annan när de är på krogen. Ytlig, fåfäng och trendig.

Nu drar jag inte alla över en kam, jag vet att många inte beter sig så här. Och jag är en av dem. Om jag går ut på krogen går jag ut för att umgås med mina vänner, eller för att dansa. Då spelar det ingen roll vad jag har för kläder på mig. Det spelar ingen roll hur mycket smink jag har på mig. Jag bryr mig inte.

Men visst är jag fåfäng. Jag har piercat tungan, tatuerat mig och jag färgar håret minst en gång i månaden. Gode Gud, Linda är fåfäng.

I jämförelse med andra anser jag mig inte särskilt fåfäng. Jag går inte in för att vara trendigast, bäst klädd eller för att ha den snyggaste frisyren. Men andra gör det, det märks så väl. Det verkar precis som att intelligensen sitter i det yttre. Oh ja. Snälla nån. Lär er konsten att inte bry er.

I vardagen är det faktiskt inte det yttre som formar dig som person, det är givetvis din personlighet. Det känns väl bättre om någon älskar dig på en söndagsmorgon än på en lördagkväll?

Bry dig inte. Var bara dig själv. Det är insidan som räknas, bla bla bla...

Mer läsning

Annons