Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokus Rindell, fokus...

Annons

Eric Beaudoins tackling på Nicklas Bäckström, som en av kvällstidningarna rubricerade som "Överfallet som knäckte - Mora", var tuff, och helt klart i gråzonen för vad som är tillåtet och inte.

Det ser ofta värre ut än det egentligen är när stor och liten möts i en tuff tackling, i detta fall 100 kilosbjässen Beaudoin och betydligt lättare Bäckström. Moraspelaren blev förstås utvisad. Att ge sig på den i hemmalaget med mest stjärnstatus, Brynäsikonen Bäckström, är aldrig smart och man straffas obönhörligen.

Robert Lahti har aldrig tillhört mina favoriter. Men jag kan inte köpa att det var Lahtis fel att Mora inte tog poäng mot Brynäs. Svaga avslut och onödiga utvisningar är närmare sanningen.

Mora har bara tagit en poäng på fem matcher. En ny förlust i kväll mot Malmö skulle därför vara mycket ödesdiger.

Kvalseriespöket börjar få allt tydligare skepnad för Mora. I nuläget känns MIK som den kanske hetaste kandidaten till att få följa Malmö till kvalserien.

Leksand följde upp vinsten mot topplaget Södertälje med att i går ta tre poäng borta mot Växjö. Därmed passerade laget Björklöven i tabellen och nu är det fyra poäng upp till trean Västerås, de senare med två mer spelande matcher än LIF.

Snabba spelvändningar var segermelodin. Det ledde fram till säkra 5-1 en bit in på slutperioden. Niko Mikkola drog på sig ett idiotiskt matchstraff och det bjöd in smålänningarna i matchen igen.

Matchstraff blev det också för backen Mike Siklenka. Kanadensaren tillhör inte mina absoluta favoriter men han har spelat upp sig betydligt efter en trög start i höstas i sin nya klubb. Han är en fighter och visar hjärta för klubbmärket.

Tränare Jukka Rautakorpi måste ändå ta i med hårdhandskarna när det gäller Siklenkas ofta alltför ovårdade spel. Han tar för många onödiga utvisningar. I en jämn match kan det vara skillnaden mellan seger och förlust.

I Leksands fall tycker jag mig se en, trots genomklappningen borta mot Nyköping, klar uppåtgående kurva.

Mot Växjö var Gabriel Karlsson och Jens Bergenström mycket duktiga.

Högt betyg förtjänar även målvakten Peter Hirsch.

För egen del har jag annars ett stort frågetecken just för målvaktsbiten.

Är Hirsch och Joni Puurula ett tillräckligt starkt målvaktspar för att nå elitserien?

Håller Hirsch/Puurula sådan klass att de i en kvalserie ensam kan "stjäla" en match?

Hmm, jag tvivlar...

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons