Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagsfest med mersmak

Annons

Malungs församling ordnade på söndagen födelsedagsfest i församlingshemmet i Malung.

Det kom ett drygt 70-tal personer till födelsedagsfesten som brukar arrangeras en gång på våren och en på senhösten. Det var 80-, 85- och 90-åringar som var inbjudna samt alla som var äldre än 90 år. Innan middagen i församlingshemmet deltog många av de inbjudna gästerna i högmässan i Malungs kyrka där komminister Lennart Pettersson predikade.

Det var Bror och Mats Andersson som tillsammans med medhjälpare ordnade till maten på födelsedagsfesten och man bjöd på älgbiff med kantarellsås och potatis. Efteråt fick man "Amerikatårta" och kaffe.

- Det här brukar vara mycket omtyckta tillställningar och vi är nöjda över att så många vill komma, sade diakonen Solveig Lindstrand som hälsade välkommen innan det var dags att servera dagens middag.

De äldre tyckte också att det här var någonting riktigt bra. Äldst av alla som fanns på plats var 96-åriga Elin Viktoria Jansson från Mobyn i Malung.

Det bjöds på en del underhållning i församlingshemmet. Bland annat medverkade Ingvar Eriksson, Bernt Jonsson och Ture Olsson med musik på dragspel och fiol.

-Vi hade en mycket fin dag i församlingshemmet och i kyrkan, kunde Solveig Lindstrand konstatera.

I samband med födelsedagsfesten delades det också ut rosor till de inbjudna födelsedagsgästerna.

Att ordna födelsedagsfesterna har blivit en tradition. Många ser redan fram emot nästa födelsedagsfest som blir till våren.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons