Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

75 år fyller den 3 november Erik Olsson, Rickards väg 4. Han är född på Korså bruk. Redan när Erik var liten grabb flyttade familjen till Källtorp i Falun.

Erik Olsson har hela sitt liv gillat bilar och arbetat i branschen i 38 år. Han började som bilmekaniker på Fahlströms Motor, var några år på Bil och Buss och återvände senare till Fahlströms igen.

Sedan 1958 delar han sitt liv med Ellen, bördig från Särna. Makarna har två barn.

Hans främsta intressen är familjen och att vistas i skog och mark. I Särna har familjen sommarstuga och här tycker Erik om att vara för att fiska ädelt i Fjätälven och gå i skogen.

Födelsedagen firar Erik i lugn och ro med en kaffetår och en tårtbit.

50 år fyller den 2 november Francis Adeniyi, Industrivägen i Ludvika. Han arbetar som lärare på Parkskolan i Grängesberg. På vägen dit från Lagos, där han är född, har han samlat en mängd erfarenheter från olika länder.

Han har bland annat jobbat som volontär i Vietnam, varit lärare i Hanoi och även i Thailand. Francis är utbildad sociolog och lärare.

Att ett av hans intressen är att resa och lära känna olika delar av världen, är självklart. Dessutom spelar han fotboll och basket, samt även trummor i ett band. Han är medlem i Röda Korset och vänsterpartiet.

Tidigare var han ordförande i FAI, Fackligt aktiva invandrare, i Dalarna. Han har också hunnit med att vara nämndeman - i Vilhelmina.

Mer läsning

Annons