Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

85 år fyller den 14 mars Agnes Back, Kvarnbäcksvägen 13, Särna.

Till mitten av 1960-talet hade Agnes och maken Erik ett mindre jordbruk med kor och getter.

Under 1960-talet arbetade Agnes natt på ålderdomshemmet och i köket på sjukstugan i Särna. Tillsammans med Erik fick Agnes fyra barn och sedan 1995 är hon änka, då maken avled.

En stor del av sin fritid och som pensionär har hon ägnat åt handarbete som väva mattor och löpare. Barn och barnbarn med familjer får varje jul mjuka paket med stickade strumpor.

40 år fyller den 14 mars Sven-Olof Andersson, Dragonstigen, Ludvika. Han arbetar som personalstrateg för sin födelsekommun Ludvika.

Bakom sig har han studier vid Stockholms universitet, men också ett arbetsliv som gett en bred erfarenhet. Han har arbetat på en begravningsbyrå i tre år, varit fastighetsmäklare med egen firma i tio år, arbetat som produktionschef vid posten 1988 till 2000, samt varit platschef vid Poolia i ett år. Till detta kan läggas ett år som dykskötare.

"SOA", som han kallas, är dessutom en föreningsmänniska med uppdrag som ordförande, kassör, sekreterare och revisor i ett flertal föreningar.

Bland övriga intressen märks cyklar, mountainbikes, sysslan som spinninginstruktör, jakt samt fjällturer, såväl sommar som vinter. Han gillar också att snickra, skogsarbeta i den egna skogen, åka skidor och snowboard.

Mer läsning

Annons