Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

80 år fyller i dag förre lantbrukaren Bengt Granberg, Hällsjöhemmet i Borlänge. Bengt är född på gården Sveden i Stora Tuna. Gården och jordbruket övertog Bengt 1964 från sin far Albert. Bengt har alltid varit stolt över att vara lantbrukare och har med hängivet intresse ägnat sig åt sitt yrke.

Vid sidan det egna lantbruket var Bengt Granberg under många år engagerad i bondeorganisationernas verksamheter. Ett av uppdragen var som ledamot i Dalamejeriers styrelse. Under denna tid blev det bland annat studieresor till USA. Även lantbrukarnas studieverksamhet gav Bengt ett mångårigt och helhjärtat stöd. Han var 1943 med om att starta Svenska landsbygdens studieförbund, vad som numera är Vuxenskolan. Även inom studieverksamheten hade Bengt en rad uppdrag.

Sin blivande hustru Ingegerd träffade Bengt i övrigt inom föreningsverksamheten. De var båda aktiva inom Svenska landsbygdens ungdomsförbund. 19 mars 1949 var det dags för bröllop och snart barnen Sören och Kerstin. Då de 1999 firade guldbröllop kunde makarna se tillbaka på ett aktivt liv tillsammans. Ett av de stora gemensamma intressena har varit gården, jordbruket och korna.

Sedan december 2002 bor Bengt på Hällsjöhemmet. På sin födelsedag i dag har Bengt inte planerat för några större festligheter. Sin högtidsdag har Bengt nämligen redan hunnit fira tillsammans med familj och släkt.

Mer läsning

Annons