Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

40 år fyllde i går fredag Kristina Hoxell, Badviksvägen i Ludvika. Hon föddes i Åsele i Lappland och tog sina första stapplande steg i Fredrika där mamma Berit och pappa Janeric var lärare.

Efter ett mellanspel i Storå flyttade sedan familjen till Villagatan i Ludvika där den utökades med Kristinas lillasyster Elisabet.

I ungdomsåren var Kristina nästan fullt sysselsatt med att spela fotboll i IFK Ludvika. Det blev också tid över för sång och musik. Hon spelade bland annat piano, tvärflöjt och saxofon. Kristina var med i Lobrass och även i Baptistkyrkans ungdomskör.

Så småningom blev hon också intresserad av bugg. Läraren i ämnet hade hon träffat på lasarettets sjukgymnastavdelning och hette Peter. Den dansante kavaljeren började i likhet med Kristina att, som av en händelse, studera i Umeå.

Efter studietiden i Umeå, där Kristina tog examen som sjukgymnast, flyttade de till Mora och senare till Ludvika där hon arbetar som företagssjukgymnast vid Ludvikahälsan.

Familjen är numera bosatt i Dröverka utanför Ludvika med barnen Emelie, Josefine och Jonatan. Ett av Kristinas intressen på fritiden är att, när skaparlusten faller på, plocka fram "Huskyn" och sy nya gardiner.

Lördagen den 1 maj får dock symaskinen stå ifred. Då blir det kalas för hela tjocka släkten i Gussjöstugan.

Mer läsning

Annons