Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

85 år fyller i dag Olle Sveninge, Vintervägen 4, Sundborn. Olle som är utbildad civilingenjör, kemi, och företagsekonom, har arbetat på många orter och företag som Bofors Nobelkrut, Korsnäs AB, Perstorp, med att utveckla olika produkter och materiel.

Olle är medlem i SPF och har tidigare varit aktiv inom svampfrämjandet. Han har haft kurser om skog och ungdom i skolor och om matsvampsodling.

Olle är intresserad av måleri och är aktiv i Sundborns konstcirkel i kursverksamhet och utställningar.

Jubilaren firar födelsedagen på annan plats.

65 år fyller den 16 mars Keijo Fune- stig, Gruvfogdevägen 5A i Grängesberg. Han är bördig från Helsingfors, men hjärtat klappar för Grängesberg och ortsbefolkningens andliga väl och ve. Med studier vid en yrkesteknisk högskola som bakgrund, har han tillbringat 25 år vid Grängesgruvan när han nu når pensionsåldern och kan koppla av.

Koppla av? Inte alls. Keijo anger själv Jourhavande medmänniska under rubriken "yrke" och det tänker han fortsätta att vara 24 timmar om dygnet.

Basen har varit och kommer att förbli Missionskyrkan. Han är också aktiv inom Gideoniternas bibelspridning och Ria. Det sistnämnda innebär ett djupt engagemang för missbrukare, invandrare och andra grupper som kan behöva hjälp och stöd.

Mer läsning

Annons