Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

90 år fyller den 3 september Bror Erik Eriksson, Grönlandsvägen 20A i Malung. Bror Erik är född och uppväxt i Västra Fors utanför Malung. Efter avslutad skolgång arbetade han som skinnskräddare och senare som skogsarbetare åt Korsnäs fram till pensioneringen. Beredskapsåren tillbringade han i övre Norrbotten, där han utmärkte sig som en av regementets främsta när det gällde skidåkning och långa marscher.

1944 gifte han sig med Svea Olofsson som även hon fyller 90 år i höst. Paret fick en dotter och efter pensionen har det blivit många resor till Umeå för att besöka henne och hennes familj.

För jubilaren har friluftsliv, resor och musik, såväl eget som andras musicerande, varit några intressen liksom sommarstugan vid Nisterlingen. Bror Erik och Svea har bott i sitt hus i Västra Fors till början av det här året då de flyttade till Malung.

60 år fyller onsdagen den 4 september Sibylla Ådén, Trädgårdsvägen i Smedjebacken. Sibylla är född och uppväxt i Dorotea. Sedan 1971 är hon bosatt i Smedjebacken där hon arbetat i 24 år vid Fundia. Numera är hon förtidspensionär på grund av en arbetsskada.

I familjen ingår en 19-åring son samt en katt. Sibylla ägnar sina krafter åt hemmet, men tycker också om att koppla av med handarbete eller en cykeltur.

Mer läsning

Annons