Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

80 år fyller den 8 april Lea Westerholm, Brunnsvägen, Fredriksberg. Hon är bördig från Svartnäs i Finland. Syskonskaran bestod av elva barn varav sju fortfarande är i livet.

Redan vid tio års ålder började hon arbeta på somrarna som piga på bondgårdar. Tio år senare klarade hon självständigt av att tröska. I Sverige har hon tidigare arbetat som lokalvårdare, sedan som en mycket omtyckt och efterfrågad hemsamarit i Fredriksberg med omnejd.

Som pensionär tycker Lea om att virka och baka bröd. Hon läser mycket, allra helst böcker som är skrivna av Sigge Stark.

40 år fyller den 8 april Lars Eriksson, Kallmora, Orsa. Lars som arbetar som verktygsmakare vid Finnveden i Mora, är född och uppvuxen i Orsa. Han har tidigare arbetat vid kättingfabriken och Orsa Link.

Sin fritid ägnar Lars åt jakt, fiske och sport som friidrott, jaktskytte och ishockey. Favoritlaget är förstås Mora IK, som han håller tummarna för i kvalserien.

40 år fyller den 8 april Britt-Mari Paakkari, Mobyn, Malung. Dagarna tillbringar Britt-Mari på Ta till vara verkstaden där hon städar och lagar mat till de som arbetar där. På sin fritid tycker Britt-Mari om att handarbeta och motionera.

Mer läsning

Annons