Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

40 år fyller i dag serviceingenjören Anja Pihlaja- Ahtiainen, Trotzgatan 56 L, Falun. Hon är född och uppvuxen i Kiruna i en syskonskara på fem barn. 1986 flyttade hon till Stockholm och började arbeta på Aktiv Elektronik AB med reparationer av mätinstrument. I Stockholm gick Anja med i Kvinnliga Bilkåren, SKBR. 1987 bytte hon arbetsplats till Telub Service AB och arbetade med fältservice på minidatorbaserade terminalsystem.

Anja flyttade 1989 till Umeå och en anställning på Umeå universitets datorcentral. Här arbetade Anja med reparation av persondatorer med kringutrustning. I Umeå var Anja också aktiv medlem i bilkåristerna, satt som styrelseledamot och vice ordförande samtt de sista två åren i Umeå som ordförande.

Anja gifte sig 1997 med Kari Pihlaja, sambopartner sedan åtta år. Makarna fick 1999 sitt första barn Niko, som hann bo i tre städer under sitt första levnadsår. Familjen flyttade till Ludvika men maken Karis jobb styrde familjen till Falun redan efter ett år. Här föddes 2001 dottern Nadja.

Idag trivs familjen alldeles utmärkt i Falun. Anja har dock två viktiga önskemål - nummer ett är ett arbete och nummer två ett fritidshus med sjötomt.

Mer läsning

Annons