Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

90 år fyller den18 maj fyller Elli Sigårdh-Norén, Uppsala. Hon är född och uppvuxen i Hansjö, Orsa. Som vuxen har hon bott även i

Avesta, Malung och Mora, tillsammans med maken, numera framlidne landsfiskalen Gunnar Norén. Efter realexamen i Orsa studerade Elli vid Handarbetets Vänner i Stockholm. Senare i livet fick hon nytta av sin utbildning då hon tjänstgjorde som vävlärare vid Malungs Folkhögskola och som slöjdlärare i Malung och Orsa. Efter pensioneringen flyttade paret till Uppsala, för att komma närmare barn och barnbarn, men tillbringade också sommarhalvåren i Ellis födelsehem i Hansjö. Sedan fyra år tillbaka bor Elli på äldreboendet Karl-Johansgårdarna i Uppsala.

85 år fyller den 18 maj Carin Uhlin, Permatsvägen 10, Älvdalen. Hon är född och uppväxt i Garberg. I ungdomen arbetade Carin på jordbruk i Dalsjö utanför Borlänge.

När Carin bildade familj och fick barn skötte hon om hemmet, som bisyssla utförde Carin olika sömnadsarbeten. När barnen flyttade hemifrån arbetade hon en tid på Samhall i Älvdalen.

Hennes största intresse har alltid varit musik.

Mer läsning

Annons