Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

60 år fyller den 17 september lagerarbetaren Uno Prestberg, Plogstigen 6 C i Borlänge. Han är född i Järpen, två mil öster om Åre i Jämtland. Här gick han också i skolan.

Inom yrkeslivet började Uno Prestberg som väg- och skogsarbetare. Televerket i Nynäshamn blev nästa arbetsgivare, men efter ett par år bestämde sig Uno fört att flytta tillbaka till Jämtland.

Till Borlänge flyttade Uno Prestberg med familjen 1969. De tre första åren arbetade han på Kvarnsvedens pappersbruk. Det har sedan dess handlat om företag inom verkstadsindustrin: Kollin och Ström, Folkebolagen, Skantz verkstäder och sedan förra året är Uno tillbaka på Kollin och Ström.

Den egna familjen består av fru, tre barn och till familjen räknas även hunden Bonzo som är en Labrador. De utflugna barnen har gett upphov till fem barnbarn i åldern åtta till tolv år.

På fritiden har Uno Prestberg i många år varit fotbolls- och ishockeydomare. Uppdrag som ordförande har Uno haft i Idkerberget- Rämshyttans Idrottsklubb, s-föreningen och Unga Örnar, Borlängekeretsen. Vidare styrelseledamot i Idkerbergskommittén och fritidsledare på fritidsgården Knuten i Kvarnsveden.

Högtidsdagen tillbringas i Järpen. Den kanske firas vid Prästfallet med ett metspö. Det är mycket troligt då fiske är ett stort fritidsintresse.

Mer läsning

Annons