Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

60 år fyller den 25 februari Kurt Lindmark, Snöåvägen 33, Ludvika. Han är bördig från Kiruna där han hade sin skolgång. Senare utbildade han sig vid plutonchefsskolan i hemstaden.

Till yrket blev han dock bergarbetare. Han har varit verksam utomlands, bland annat på Grönland, i Tanzania och Indien. I dag är han anställd vid Boliden Mineral i Garpenberg.

Numera har han inga politiska eller fackliga uppdrag, men på 70-talet var han fackordförande för Gruv avdelning 8 i Blötberget. På den tiden var han verksam också inom KFMLr.

Bland intressena finns motor, skidor och träarbete. Under en tioårsperiod, fram till 1973, var Kurt Lindmark aktiv inom båtracing.

50 år fyller den 25 februari Thor-Leif Andersson, Bomvägen 5, Smedjebacken. Han är född i Ludvika.

Efter att ha varit anställd vid Atlas Copco i åtta år bytte han spår och började vid SJ 1983. Efter företagets omstrukturering är Banverket hans arbetsgivare sedan 1999. Han arbetar som tågklarerare vid Smedjebackens järnvägsstation.

Thor-Leif Andersson är politiskt aktiv med tonvikt på sociala frågor och sjukvård. Sålunda har han varit ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

För närvarande är han vice ordförande i socialnämnden och i Västerbergslagens hälso- och sjukvårdsstyrelse. Till detta ska läggas uppdragen som ledamot i kommunstyrelsen och fullmäktige.

Bland övriga intressen finns bland annat data och svampplockning på höstarna.

Mer läsning

Annons