Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

94 år fyller den 11 maj Märta Åsberg, Ängsgården, Ludvika. Hon är född i Arbrå, men kom till Ludvika redan i fem års ålder. Märta har varit hemmafru och bosatt i en villa på Magnetenområdet.

Efter att maken gått bort lämnade hon huset och flyttade till en lägenhet på Grågåsvägen. Till sinnet är Märta hur kry som helst, men när ryggen började krångla ville hon komma till Ängsgården.

- Men se det gick inte. Jag var för pigg för det, säger jubilaren.

I samband med ett läkarbesök berättade hon om dilemmat. Läkaren höll med henne och sedan ett år tillbaka bor hon på Ängsgården.

Märta var tidigare under tio år ledare för ett gäng som höll på med pensionärsgymnastik. Även om hon lämnat ledarskapet är hon fortfarande aktiv och deltar varje vecka i gymnastiken. Annars tycker om om att läsa, handarbeta lite och titta på tv.

- Man måste ju hänga med i vad som händer, säger 94-åriga Märta Åsberg.

60 år fyller i dag, den 11 maj, Leif Mattsson, Borlänge. Leif som varit förtidspensionär i flera år berättar att han som yngre provade på många arbeten. Det gällde då olika branscher och verksamheter.

Jubilaren har ett visst idrottsintresse och uppskattar främst att som åskådare få följa lagsporterna. Inom damfotbollen är favoritlaget Ornäs BK. Vid lagets hemmamatcher är Leif ganska ofta synlig vid planen i Ornäs.

Mer läsning

Annons