Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

98 år fyller måndag den 31 maj en av Moras äldsta, Anna Nygren, Tomtebogården.

finns ingen bild

90 år fyller den första juni Gunvor Neiman, Garpenberg. Hon är född i Horndal men har större delen av sitt liv bott i Garpenberg. Gunvor Neiman gick på Fornby folkhögskola och hade sedan i unga dagar en lång rad olika arbeten.

I Garpenberg träffade hon sin blivande make, Gunnar. De gifte sig 1945 och fick så småningom dottern Eva. När Eva kommit en bit upp i åren, fick hon en fosterbror, Reino Ikanen.

Gunvor Neiman skötte i många år Hedemora/Husby/Stora Skedvi sparbank, HHS.

Makarna Neiman var duktiga folkdansare och deltog i många år i Garpenbergs folkdanslag.

Gunvor Neiman har alltid varit en mycket vetgirig person som via studiecirklar i allehanda ämnen ökat sin allmänbildning. Hon har varit duktig sömmerska och händig med det mesta.

Till födelsedagen kommer barnen Eva och Reino med familjer för att fira Gunvor som nyligen flyttat in på boendet Norden.

90 år fyller den 31 maj Einar Andreasson. Han är född i Selångers församling i Medelpad, där föräldrarna var lantbrukare. Einar Andreasson studerade vid Sundsvalls stads handelsskola, sedan Wendelbergs folkhögskola och fortsatte på Socialhögskolan i Göteborg.

Sedan 1940 tjänstgjorde Einar inom den offentliga sektorn. Han var föreståndare för Selångers kristidsnämnd samt kamrersassistent.

1957 flyttade han till Svärdsjö där han tillträdde som kommunalkamrer. Han var också kyrkokassör i Svärdsjö. Periodvis var han överförmyndare samt sekreterare i Falu överförmyndarnämnd. Han satt också 23 år som ledamot i den lokala bankstyrelsen där han under tio år också var ordförande. Einar Andreasson var ledamot i såväl fastighetstaxerings-som företagstaxeringsnämnderna.

Under alla år har Einar Andreasson varit organiserad socialdemokrat och nykterist.

1987 flyttade Einar till Väderstad i Östergötland där hans dotter är bosatt. Einar Andreasson är änkeman sedan tre år efter Maja, född Lind, också hon härstammade från Medelpad.

På senare år har Einar bland annat ägnat sig åt att skriva ner sina minnen från tidig barndom till sent 80-tal.

Högtidsdagen firas med dottern Ann-Margret Johansson och sonen Per Andreasson, Harmånger, med familjer, andra släktingar och vänner.

70 år fyller måndag de 31 maj Majvor Klaar, Solvarbo. Majvor är född i Stensätra, Sandviken, men kom i tidig ålder till Solvarbo. Där hon gifte sig med Bengt och fick tre barn och sex barnbarn.

Största delen av sitt yrkesverksamma liv har hon varit Säters kommun trogen. Hon har varit aktiv inom gymnastiken och det har blivit en hel del orientering genom åren.

Majvor är även med i en syförening. Hon tycker om att vara i naturen, pyssla i trädgården men framför allt så ägnar hon stor tid åt sina barn och barnbarn.

60 år fyller den 3 juni Leif Bergqvist, G:a Siljansnäsvägen 10 i Leksand.

Han är född och uppvuxen i Ava, Delsbo, tillsammans med lillasyster Ingrid, mamma Sigrid och pappa Bror. Efter ekonomistudier i ungdomen blev det lärarhögskolan i Uppsala. Sedan arbetade han ett antal år som gymnasielärare i Hudiksvall och Ljusdal.

1988 fick Leif arbete på Hantverkets folkhögskola i Leksand (numera Företagarnas skola) som lärare på skolans ekonomilinje samt småföretagarutbildningen. I dag ser tjänsten lite annorlunda ut och Leif har verkligen trivts bra där under de här 16 åren.

Hans största passioner i livet är familjen, sommarstugan i Delsbo och sport. Leif har under några år åkt Vasaloppets öppna spår, vilket har gjort denne man mycket gott. Annars är hans sportutövande mest av åskådarkaraktär.

En trogen "Leksands supporter" i alla väder. Utbyggnaden av sommarstugan är i full gång och Leif och hans fru Britta planerar att så småningom flytta dit.

Leif har under de senaste åren hunnit blivit morfar till två små underbara tjejer som heter Ida och Emma. Hans lekfulla sätt gör att de har stor glädje av varandra.

Leif firas under pingsthelgen tillsammans med släkt och vänner.

Mer läsning

Annons