Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

80 år fyller den 11 juni Ingrid Heidenberg-Lundin, Norsgatan i Leksand. Ingrid har varit en hängiven körsångare i hela sitt liv och har sjungit i flera olika körer. Bland annat har hon varit Dalakören i Stockhol trogen under 50 år.

Ingrid är född i Stockholm och har arbetat som personalkontorist inom ASEA, SATT och Ericsson.

80 år fyller den 12 juni Johan Strid, Västibyn i Särna. Johan är född i Särna och har ägnat hela sitt yrkesliv åt skogen.Även fritiden ägnar han i friska luften, då han är mycket intresserad av fiske och jakt.

80 år fyller den 12 juni John Frisk, Älvdalen. Kroppen är bruten av värk och en stroke för några år sedan, men sinnet är lika ungdomligt som alltid och han minns än praktiskt taget varenda ungdom som spelat fotboll i Älvdalens kommun sedan 1950-talet.

Sedan 1954 har han nämligen varit fotbollsdomare på distriktsnivå. 1993 dömde han sin sista distriktsmatch, men först år 2 000 dömde han sin sista pojkfotbollsmatch efter en 46-årig domargärning. Och fortfarande älskar han att titta på när dagens ungdomar spelar fotboll.

John Frisk föddes i Älvdalens kyrkby.När han slutade skolan hamnade han så småningom på Hagströms som verktygsmakare. Senare började han på Frosts i Mora där han slet ut sina axlar med tunga lyft. Så småningom fick han ett lättare jobb på Älvdalens IFs kansli i Älvdalen.

Från 1948 till -93 var han sekreterare i Älvdalens IF och han berättar gärna hur mycket som helst om föreningen och det stora idrottsintresset under årtiondenas lopp. Själv började han som aktiv orienterare och spelade också fotboll och bandy själv.

70 år fyller den 11 juni Jan Eklöf på Nålängsvägen i Rättvik. Jan är född i Uppsala där han efter examen vid Stockholms Tekniska Institut också arbetade som Väg- och vattenbyggndasingenjör vid Uppsala tekniska kontor.

Han har också haft uppdrag åt Kungliga Väg- och vattenbyggnadsstyrelsen SENTAB i Liberia, Afrika.

Som pensionär år 2000 lämnade han Uppsala till förmån för Gärdesbyn i Rättvik, där han nu bor. Han åker också gärna till fritidshuset vid Venjansjön och fiskar.

60 år fyller den 12 juni Betty Nilsson, Hagbacksgatan i Borlänge. Betty är född i Silvberg, närmare bestämt i Lisselgården och uppväxt i Åselby. Sin skolgång klarade Betty av i Gylle skola där hon gick alla åren.

Betty är gift sedan 1963 och har två barn och tre barnbarn. Det var med trappstädning under fyra år som Betty Nilsson började yrke. Hon var då boende på Hagalund och flyttade tillbaka till Åselby. Innan Betty utbildade sig till svarvare och fräsare på AMU i Borlänge hann hon med att arbeta nio år som tidningsbud.

De senaste 23 åren har Betty arbetat på Ericsson Network Technologies AB i Falun där hon är kabelarbetare.

På fritiden är Bettys stora intressen trädgård, familj och resor, då med Österrike som favoritresemål.

50 år fyller den 12 juni Jan Birkehag, Bergsätravägen i Grycksbo. Jan är född i Åsele och är kreativt lagd med intresse för natur och foto. Han driver ett bildförlag där han producerar egna vykort. Dessutom har han ett företag där han förvaltar och sköter några flerfamiljshus i Grycksbo.

I ungdomen gick han en trädgårdsutbildning i Vassbo, ett intresse som står sig än i dag. Han har också varit aktiv i Ludvika fältbiologer och ägnat sig åt fågelskådning. Detta intresse har tagit honom till både Indien, Afrika och Sydeuropa med Rosa bussarna. Jan har även jobbat som ringmärkare på Ottenby och Falsterbo fågelstationer.

Nu som femtioåring tycker han om att grilla hemma i trädgården eller tillbringa några höstveckor på någon grekisk ö. På lördagarna teckanr han kroki tillsammans med dottern.

Födelsedagen firar han på Öland tillsammans med familjen i hyrd stuga.

Mer läsning

Annons