Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

60 år fyller den 21 april Gunilla Enarsdotter Eklöf, Borggårds Bruk, Finspång. Hon är uppvuxen i Insjön och kom via giftermål med Sten Eklöf till Borggårds Bruk 2001.

Gunilla är utbildad konsulent i slöjd och inredning vid Handarbetets vänner i Stockholm. Den första anställningen var vid textilföretaget Kinnasand i Stockholm. Efter en längre period i Danmark kom hon tillbaka till Insjön som biträdande rektor vid Sätergläntan, hemslöjdens går. Därefter följde arbeten som vd vid textilföretaget Silja, projektledare vid Sveriges hantverksråd, projektansvarig för Dalarnas del av migrationsåret samt som marknadsansvarig för Musik vid Siljan.

Gunilla har dessutom arbetat politiskt i Leksands kommun som ordförande i kulturnämnden och ledamot av kommunfullmäktige samt i olika nämnder som på länsplanet och som ledamot av kyrkofullmäktige i Åhl.

Under tolv år drev hon också en present och klädaffär tillsammans med sin syster Hjördis.

Gunilla har varit styrelseledamot i flera företagar föreningar, Leksands sparbank, Musik vid Siljan samt Röda korset, hembygdsföreningen och kyrkokören i Åhl. Hon var även den första kvinnliga presidenten i Leksands rotaryklubb.

I dag är Gunilla verksam på Borggårds Bruk och ledamot i bolagets styrelse. Hon är numera medlem i Finspångs rotaryklubb.

Akvarellmåleri är det stora fritidsintresset och målarresorna utomlands har varit många under åren. I den nyinredda ateljén hoppas Gunilla få mer tid över för sitt måleri. Andra intressen är sång, musik, resor, naturen med svampplockning och nu även med golf. Familjen har i och med giftermålet utökats med Stens barn Staffan och Annika.

60-årsdagen firas med öppet hus på Herrgården, Borggårds bruk på lördag kl 13-19.

50 år fyller den 21 april violinist Maud Norman, Gärdsjö, Rättvik. Hon är född och uppvuxen i Falun där hon tidigt började spela fiol i den kommunala musikskolan. Maud fastnade för musiken och deltog under många somrar i Dalarnas bildningsförbunds kurser "Spel vid Siljan". Därefter blev det studier vid dåvarande landstingets högre musikskola. Senare musiker- och pedagoglinjen vid musikhögskolan i Stockholm under fem år.

Efter avslutade studier har Maud arbetat vid regionmusiken i Falun, där hon spelade i en stråkkvartett i några år. Efter det fick hon en tjänst i Örebro kammarorkester (nuvarande svenska kammarorkestern), där hon blev kvar i sex år. Vid sidan av orkesterarbetet studerade hon vidare för en ungersk lärare. Under sex år var Maud frilansare i Stockholm. Hela tiden fanns det tankar om att återvända till Dalarna. 1993 blev det stråktjänst i Dalasinfoniettan och tillsammans med make och två söner flyttade Maud till släktgården i Gärdsjö utanför Rättvik.

Fritiden präglas till största delen av musiken och familjen. I bland spelas också någon fiollåt. Genom orkesterarbetet har Maud turnerat en del och reser gärna för egen del ut i världen. Hon är medlem i DAK och tar i bland en tur i den gamla veteranbilen från 1927.

Födelsedagen firas på annan ort, men födelsedagsfest blir det till midsommar i Gärdsjö hembygdsgård.

40 år fyller den 21 april Christina Fredriksson Wallberg, Blyvägen, Smedjebacken. Hon är född i Östersund. I dag bor hon i Silvhyttan med man och tre barn.

Tidigare arbetade hon som lokalvårdare, men drabbades i januari 1996 av en stroke och har sedan dess varit sjukskriven. Christina tycker om att umgås med familjen och att ta promenader, gärna ute i naturen.

Mer läsning

Annons