Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

70 år fyller den 28 juni Ragnar Backlund i Kolbergsbo, Sundborn.

Han är född och bodde i Byggningen fram till elva-årsåldern, sedan i Borgarsveden.

Under sin yrkesverksamma tid arbetade Ragnar under 22 år med att köra lastbil, lastmaskin och väghyvel.

Jakt och skytte har varit Ragnars intressen sedan ungdomen. Sedan flera år tillbaka sitter han med i länsviltnämnden. I höst blir det den 52:a älgjakten som Ragnar kommer att delta i. Tävlingsskytte som ban- och fältskytte deltog han i till 1961.

Intresset för jakt och friluftsliv delar han med hustrun Ulla somgärna hänger med och fiskar och jagar.

70 år fyller den 29 juni före detta brandchef Sven Stening, Dammvaktarvägen 24, Hedemora.

Sven är född och uppvuxen i Stockholm. Han kallar sig själv för söderkis och Djurgårdare. Sedan 1974 är Sven bosatt i Hedemora med familjen, hustru och två döttrar och en son. Här trivs han mycket bra med många goda grannar, vänner och arbetskamrater.

På fritiden är det sport som gäller. Tidigare har Sven varit aktiv inom fotboll, bandy och som tränare för Hedemora och Vikmanshyttans fotbollsherrar. Numera är det golf och bowling som gäller för Sven.

Påta i trädgården är ett annat stort intresse han har.

40 år fyller den 28 juni Anette Fröst, Västerbackarna i Sörvik. Anette är född och uppvuxen i Ludvika, och har varit sin födelsestad trogen i alla år. Familjen Fröst bodde på Prästgårdsgatan intill brandstationen, där pappa Rune var brandmästare. Där kunde hon på nära håll storögt iaktta pappas och de övriga brandmännens stressiga arbete då larmet gick, men också få sig en och annan god historia till livs under lugnare perioder mellan räddningsinsatserna. Anette gjorde sina grundskoleår på Kyrkskolan och hon bestämde sig tidigt för att satsa på ett vårdyrke. Drömmen var att en dag bli sjuksköterska. Under skoltiden var ridsport hennes främsta intresse och senare också körsång i Fredagskören. Hennes stora idoler var, då som nu, Gyllene Tider, ett rockband som i början av karriären spelade för liten publik på småklubbar som ibland även släppte in hängivna mini-fans. Då var lyckan gjord för Anette och hennes bästisar Anki och Ninni. Somrarna tillbringade hon med pappa, mamma Ann-Marie och storebror Tommy i torpet i Söndagsbyn. Många varma barndomsminnen finns kvar efter sommarloven där. Efter 2 år på vårdskolan i Ludvika började Anette sitt undersköterskearbete på långvården, nuvarande Biskopsgården. Hon fick sitt första barn, Linda 1987, och efter småbarnstiden var det dags att förverkliga sin dröm om sjuksköterskeutbildningen. Det blev några kämpiga år med studier och pendling till Falun. Efter examen föddes sonen Jesper 1992. Anette har sedan drygt 10 år tillbaka arbetat på Ludvika norra vårdcentral. Hon har vidareutbildat sig och är nu distriktssköterska och har även specialkompetens inom sårvård. Yrkesvalet har hon aldrig ångrat. 1998 träffade hon Bjarne, och kärlek uppstod. Plötsligt utökades familjen med fästman och barnen Johanna och Fredrik. För närvarande planerar Anette sommarens fjällvandring i Kebnekaisemassivet och om vädret är gynnsamt hoppas hon på en attack mot sydtoppen. Andra lite lugnare fritidsintressen är musik och litteratur. Födelsedagen kommer hon att fira med familj, släkt och vänner hemma i Sörvik.

Mer läsning

Annons