Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

90 år fyller den 1 april Sonja Ångström, Herrhagsgården, Falun. Sonja är född och uppvuxen i Strömsbro, Gälve. Hon arbetade på I 13 vid inskrivningsexpeditionen och ekonomiavdelningen fram till sin pensionering. Sonja har alltid haft familjens bästa i focus.

80 år fyller den 2 april Ingemar Nilsson, Kavelmora, Falun. Han är född i Gruvberget.

Ingemar Nilsson har genomgått studier i ekonomi och marknadsföring. Under sin yrkesverksamma tid har han varit verksam som disponent vid AB Dalabagarn i Borlänge och Uppsala. Ingemar Nilsson har även varit vd vid ICA-Bagerier AB, Uppsala samt disponent för ICA distriktscentral i Borlänge.

Tidigare har Ingemar Nilsson varit verksam inom Gideoniterna, samt ordförande i Emmaus i Borlänge, en post som han lämnade efter verksamhetsåret 2003. Ingemar gjorde flera resor till Litauen för att se till att hjälpverksamheten har fungerat.

På fritiden har han intresserat sig för att slöjda och att vara i skog och mark.

Öppet hus firas den 3 april kl 13-18 hos sonen Bo Ingmarsson i Tällberg.

75 år fyller den 1 april Karl-Otto Aly, Rönninge. Han är bördig från Hannover i Tyskland. 1947 kom han till Sverige. Det dröjde inte länge förrän han läst i den svenska studentexamen och 1952 började han studera medicin i Stockholm. 1960 fick han sin läkarlegitimation.

Karl-Otto Aly var en av grundarna till hälsohemmet Tallmogården i Sunnansjö när det öppnades 1972 och blev kvar under ett antal år som överläkare.

Numera bor han i Rönninge och har hållit föreläsningar om naturmedicin på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Han har också lett kurser, skrivit artiklar och även böcker om vägen mot ett mer hälsosamt liv.

50 år fyller i dag Anders Mattsson, Falun, urmakare och ägare av Tysks Urhandel. Han driver butiken tillsammans med hustru Barbro sedan 1991.

Anders föddes - 1955 i Trosa, Södermanland, som äldsta barnet i familjen. De bodde i Stensund till 1962 då familjen, föräldrar och syskon, flyttade till Stöllet i norra Värmland. Där gick han grundskolans låg- och mellanstadium innan flytten till Molkom utanför Karlstad. Högstadiet i Molkom och gymnasiet i Filipstad följdes av militärtjänstgöring.

Direkt efter lumpen styrdes kosan mot utlandstjänstgöring i FN:s fredsbevarande styrkor i Mellersta Östern. Det blev ett års tjänstgöring i Sinaiöknen innan det var dags att söka sig till hemlandet igen.

1976 påbörjades utbildningen till urmakare 1979 var utbildningen klar och gesällbrevet i hamn.

Därefter följde anställningar inom urmakeriyrket i Piteå, Västra Frölunda och Karlstad. Det var också i Karlstad som den blivande hustrun fanns. Familjen växte och flyttade med de tre döttrarna till Falun 1991. Anders och Barbro övertog Tysks Urhandel och har arbetat där sedan dess.

1993 förvärvades mästarbrev i urmakaryrket och det har under åren förekommit uppdrag inom både Stjärnurmakarna och Sveriges Urmakareförbund. Ett märkligt sammanträffande är att samma dag som Anders fyller år, fyller också den egna butiken, 100 år.

Fritiden ägnas åt familjen, med hustru, barn och barnbarn. Huset i Vika och sommartorpet kräver också sin tid av ompysslande och uppmärksamhet.

Mer läsning

Annons