Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

75 år fyller i dag Allan Gilén, Karl Trotzigs gata 22 i Hedemora. Allan är född och uppväxt i Örängarna, Hedemora. Under sitt yrkesverksamma liv har han arbetat som typograf vid Dalarnas Tidnings & Boktryckeri AB i Hedemora sedermera Hedemora Tryck AB. Han har också arbetat som försäljare under vissa perioder.

Allan har varit aktiv inom föreningslivet och är sedan ungdomen har han varit ansluten till IOGT-NTO och är för närvarande ordförande i föreningen i Hedemora. Han är medlem i riddartemplet Ariel i Falun, revisor för IOGT-NTO i Dalarna samt Dalarnas burfågelförening. I Hedemora PRO har han uppdrag som studieorganisatör och ersättare i styrelsen för ABF södra-östra Dalarna.

Hans stora fritidsintresse, som han delar tillsammans med sin hustru, är trädgården där det finns tid till att koppla av. Sedan ett 20-tal år är han ordförande i dala-gästrikekretsen av sällskapet trädgårdsamatörerna.

Musik är ett annat intresse som han utövar genom att spela kontrabas.

60 år fyller i dag Hans Boström, Folketshusvägen 12 i Mockfjärd. Hans arbetar som skogsvårdskonsulent vid skogsvårdsstyrelsen i Mockfjärd. Han tycker mycket om sitt arbete som gör det möjligt att vistas i skog och mark.

I ungdomen åkte Hans mycket skidor och tävlade fram till 20-årsåldern då han fick reumatism var han tvungen att sluta tävla. Men fortfarande är skidåkning ett stort intresse. Sin lediga tid tillbringar han gärna i fritidshuset i Lyberget, Malung.

Födelsedagen firar han utomlands tillsammans med sambo, barn och barnbarn.

60 år fyller i dag Bo A. Johansson alias BoA, Lostigen 9, Ludvika.

Jubilaren är född i Stora Skedvi och gick realskola i Hedemora. BoA har också studerat vid Statens skola för vuxna i Norrköping då han kompletterade sina gymnasiumstudier. Därefter läste han ekonomi vid Högskolan i Gävle.

BoA har arbetat inom skilda yrken från bland annat skogsarbetare, flottare, personal-/informationschef till förvaltningschef som är hans nuvarande befattning på Ludvika Hem AB.

Han har också varit kommunpolitiskt aktiv dels i kommunfullmäktige, diverse nämnder och styrelser och dels i kommunstyrelsen under åren 1977-1985. BoA är också styrelseledamot i Svea Hovrätt sedan 1983.

Han har även ett idrottsintresse och har varit aktiv i olika idrottsföreningar. För närvarnade är han styrelseledamot i Dalarnas Ishockeyförbund.

Bo A. Andersson flyttade till Ludvika 1964 för att arbeta som spolmontör vid dåvarande Asea.

Intresset för människor och samhällsproblem väcktes under FN-tjänstgöring på Cypern 1968 och i början av 70-talet. Efter hemkomsten började BoA engagera sig fackligt inom Metall och politiskt i det socialdemokratiska partiet. Han var verksam som ombudsman inom såväl SSU som inom moderpartiet från mitten av 1970-talet till början av 1980-talet.

På fritiden ägnar han sig gärna åt aktiviteter såsom golf. Ett intresse som även delas av hustrun Seta och barnen Rickard och Erika. Andra fritidsintressen är teater och litteratur.

Den stora dagen firas i hemmet med öppet hus för vänner och bekanta.

Mer läsning

Annons