Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

90 år fyller den 6 september fru Lilly Boberg, Norshöjden i Falun. Hon är född i Sköldinge i Södermanland och kom till Falun 1936. Två år sedanre gifte hon sig med målarmästare Patrik Boberg.

Under sin yrkesverksamma tid har hon bland annat arbetat vid Högbo sanatorium och Falu lasarett, där Lilly var känd för sitt glada och positiva sätt. Hon pensionerades 1975

Under många år hade hon en kolonilott där hon odlade grönsaker, bär och blommor. Vävning och handarbete har varit ett stort intresse. Hon har sytt många vackra lampskärmar, virkat sängöverkast och gardiner med mera. Sedan några år tillbaka bor Lilly på Norshöjden.

Högtidsdagen firas på Norshöjden tillsammans med barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

85 år fyller den 6 september hemmansägaren Gunnar Bois, Ungärde 10, Lima. Han är född och uppväxt i Ungärde. Alltsedan unga år har han i huvudsak ägnat sig åt skogsarbeten vintertid mestadels åt Korsnäs AB och under somrarna sysslade han med jordbruket.

Gunnar Bois är intresserad av idrott, speciellt skidåkning och har varit aktiv skidåkare och deltagit i många skidtävlingar på 50 och 15 km. Vasaloppet har han åkt fem gånger och har tillhört Lima IF sedan ungdomen.

Han är också intresserad av jakt och fiske och som jägare har han deltagit i älgjakten i ett 60-tal år. Gunnar har haft tillfälle att skjuta ett flertal älgar och tillhör Husoms jaktlag. Numera ägnar han sig åt de olika sysslorna på den egna gården.

70 år fyller i dag den 5 september ingenjören Gunnar Andersson, Äppelstigen 1 i Ludvika.

Gunnar, mest känd under namnet "Skinnarn", är född och uppväxt i Ludvika där han också verkat under större delen av sitt liv.

Under några år var han ansvarig för Samhall i Fagersta och även som jobbsökare för Fagersta kommun. Under flera år arbetade Gunnar åt Asea i Ludvika där han även var fackligt aktiv inom SIF-avdelningen.

Jubilaren har alltid haft ett stort och brinnande intresse för idrotten. Än i dag är besöken på Hillängen täta.

Det blev också sex år med ordförandeskapet för Ludvika FfI. Samma befattning hade han även för Ludvika Ridklubb under nio år.

Vid sidan om idrotten, har dansen varit högt på priolistan. Under många år han varit bas även för Ludvika Folkdansgille.

Han är även ordförande i Ludvikas afasiförening, ordförande i Ludvika Hembygdsförenings marknadsavdelning samt svingar klubban för Swedish Round Dance Association.

Gunnar har även varit en stark kraft inom PRO och deras kamp för Ludvika lasarett.

- Det gäller att hålla knoppen och kroppen i trim även på sin ålders höst. Föreningslivet och dansen är mina vitaminer, säger Gunnar.

- Varför jag kallas för "Skinnarn"? Jo, för att mina föräldrar kom från Skinnskatteberg. Svårare än så är det inte, skrattar Gunnar

Högtidsdagen firas i hemmet med familj och vänner.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons