Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

85 år fyller den 25 maj Emanuel Hedberg, Norra Årängsvägen i Söderbärke. Han är bördig från Ramnäs. Under sin aktiva tid i arbetslivet arbetade han som byggnadssnickare. Arbetsplatserna låg bland annat i Fagersta, Ludvika, Smedjebacken och Borlänge, således inom resavstånd från hemmet.

Även om det gått ett par decennier sedan Emanuel fick pension, använder han fortfarande snickarverktygen. Han har en snickarverkstad hemma och vid dålig väderlek och under vintern är lyset ofta tänt.

Ett annat stort intresse är jakt. Han har jagat småvilt, men framför allt älg. Faktum är att han deltagit i älgjakten i 67 (!) år. Det hade säkert varit ett par år till om han inte fått besvär med sina knän för några år sedan.

- Jag ville inte vara med ofärdig och ligga de andra i laget till last. Dessutom börjar jag ju bli lite till åren, säger Emanuel Hedberg.

Tack vare läkarvetenskapen har dock knäna blivit nästan som nya. På frågan om det därför är dags för comeback i älgskogen till hösten, svarar han inte ja. Men inte ett bestämt nej heller....

Sysselsättning har han i vilket fall eftersom han har ett hus och en trädgård att sköta.

75 år fyller den 25 maj Bengt Hedlind, Långgatan 12 Hedemora. Han är född i Bollnäs.

I unga år blev det musiken som kom att prägla jubilarens liv. Först blev det musicerande i militärmusikorkestern i Gävle. Sedan blev det medverkan i Flottans musikkår. I Stockholm bytte han bana och blev först servitör på Berns salonger. Där blev han sedermera hovmästare. Efter fyra år som sjöman runt om i världen bytte han restaurangköken till sjököken, Väl hemma igen fortsatte han restaurangbanan på bland annat Grand i Bollnäs och Falun samt på den mycket anrika Nybrokällaren i Härnösand.

Så småningom rotade han sig i Gävle och som ansvarig under många år för Gävle Bok- och Musik. En verksamhet som avvecklades 1988. Två år senare flyttade han till Hedemora där också en av de två döttrarna bor. Jubilaren påpekar att han undanber sig uppvaktningar på högtidsdagen.

50 år fyller den 25 maj kriminalinspektör Jan-Erik Heed, Häradsvägen 17 C, Borlänge.

Jan-Erik Heed är född och uppväxt i Leksand där han också gick realskolan. Innan det var dags för polisutbildning arbetade Jan-Erik Heed på Daladörren i Gagnef.

Polis började Jan-Erik arbeta som 1975. Först i Stockholm där han tjänstgjorde i sju år. Det blev sedan två år vid polisen i Ludvika.

Till Borlänge flyttade Jan-Erik 1984 och har allt sedan dess bott och arbetat i staden. I Borlänge har han främst arbetat på polisens utredningsenhet.

På sin fritid ägnar sig Jan-Erik gärna åt tre stora intressen: natur, fiske och frimärken.

Födelsedagen firas tillsammans med släkt och vänner.

Mer läsning

Annons