Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

85 år fyller den 7 september Greta Blank, Tunagården, Borlänge. Greta är född i Björkled, Gustafs, i en syskonskara om fyra barn.

I sin ungdom arbetade hon vid ålderdomshemmet i Björkled.

Efter att Greta träffat sin blivande man Erik, i mitten av 1940-talet, kom hon till Hesse i Stora Tuna.

Hon är intresserad av blommor både inomhus och utomhus och matlagning. Hennes stora intresse genom livet har varit att baka.

Sedan ett par år tillbaka bor hon på Tunagården där hon trivs bra.

50 år fyller den 7 september Gunilla Salo, Kyrkogatan 42 i Mora. Hon är född i Stockholm men flyttade till Mora för åtta år sedan.

Gunilla är utbildad lärare men efter studier till specialpedagog. Tidigare har hon arbetat som klasslärare och speciallärare arbetar hon nu vid Morkarlbyskolan samtidigt som hon läser spanska på universitetsnivå. På 1970-talet studerade hon under två år konst. I 25 år har Gunilla haft egen keramikverkstad.

Hennes intressen är familjen, resor, språk, läsning, motion, politik, musik, konsthantverk och umgås med sina vänner. Gunilla trivs bra i lilla Mora där det finns tid att utöva och odla alla intressen i en harmonisk miljö.

Gunilla är medlem i Folkpartiet, dyslexiföreningen, Adoptionscentrum och Amnesty.

50 år fyller den 8 september Birgitta Rosdahl, Storvreta. Hon bodde och verkade i Stora Skedvi , Säter under åren 1983- 1993.

Först arbetade hon som lärare vid Vasaskolan i Hedemora och som konsulent för De Handikappades missionsförening. 1994 inköptes Forsnäshemmet i Stora Skedvi som drevs som läger och kursgård samt vandrarhem. Hon vikarierade också som pastor i Stora Skedvi Baptistförsamling. Vidare arbetade hon en tid vid Kyrkbyns skola och vid fritidsgården Jumbo. Har också arbetat som vårdare för utvecklingsstörda i Säter. Birgitta har senare fullbordat studier för teologie kandidat, filosofie kandidat och folkhögskollärare. Hon är nu bosatt i Storvreta utanför Uppsala och arbetar som lärare vid Kristinaskolan i

Enköping.

Födelsedagen firar Birgitta tillsammans med sina vänner i kvartersgården i Storvreta.

40 år fyller den 7 september Ann-Christine Eriksson, Ovanmyra byväg 14 i Boda Kyrkby, där hon lever tillsammans med sambo och fyra barn. Ann-Christine är född och uppväxt i Dalfors utanför Furudal.

Hon har arbetat på Rättviks sjukhem sedan 1984, först som sjukvårdsbiträde och sedan 1995, efter vidareutbildning, som undersköterska. Just nu studerar Ann-Christine till ambulanssjukvårdare.

Hennes intressen är måla i olja, matlagning och jaga älg vilket hon gjort med framgång då hon skjutit fem stycken, varav en tio-taggare.

Mer läsning

Annons