Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

50 år fyller på söndag den 9 juni Kerstin Nyström, Verkstadsvägen 8 C i Falun.

Kerstin är född i Sollefteå och hette då Forsmark i efternamn. Hon flyttade till Falun efter att ha bott i Stockholm och Visby.

Kerstin arbetar som ekonomibiträde på Järlindsskolan. Dit kom hon efter nedläggningen av I13, där hon jobbat i köket i 27 år.

Hon har fött fem söner i spridda åldrar. Tre är myndiga och de två yngsta är 6 och 2 år och kräver sin tid av mamma Kerstin.

Friskvård är ett av Kerstins intressen. Djur är ett annat. Tidigt ville hon förena intresse och yrke, men fem veckor i sällskap med ett tusen höns blev en avskräckande upplevelse.

Djurintresset är dock kvar och riktar sig mot större, fyrbenta varelser. Som ridinstruktör på Svedens ponnyklubb ägnar hon gärna sin fritid på hästryggen. Så även på själva födelsedagen, som inleds med hopptävling på Sveden. Resten av dagen firas i hemmet med släkt och vänner.

50 år fyller den 10 juni Kerstin Sahlin, Sveden i Borlänge. Hon är uppväxt på Svedens Gård, där henner mor och far var mjölkbönder.

Naturen ligger henne varmt om hjärtat. Utsikten ifrån gården är fantastisk och från den kan hon följa årstidens växlingar.

Hon träffade sin man, Gunnar, på Ultuna. De har tre friska pojkar, 8, 21 och 23 år gamla.

De har bott i Zambia i tre år och arbetat med biståndsuppdrag. Den erfarenheten har lärt henne att uppskatta tryggheten i Sverige. De har fortfarande kontakt med en familj där. Föräldrarna har drabbats av HIV och pappan har redan dött. De åtta barnen är mellan 7-22 år.

Här hemma har Kerstin Sahlin arbetat som lantbruksekonom på länsstyrelsen.

De senaste nio åren har hon ägnat åt strutsuppfödning på gården. De sköter allt ifrån uppfödning till produktutveckling och försäljning. Den klart roligaste försäljningsstället-Leksands Medeltidsmarknad med alla fina hantverk. Strutsuppfödningen har gett många kontakter både i andra landsändar liksom internationella kontakter Publ. 18/6. Foto på diskett skickat till Falun.

65 år fyller på söndag den 9 juni Märta Forslund, Åsgatan 75 B i Hedemora.

Märta är född i Enskede utanför Stockholm och har tills nyligen arbetat som husmor på en skola i Skogås. Som nybliven pensionär har hon nu flyttat till Hedemora.

Nu har hon tid att ägna sig åt sitt intresse körsång och sjunger i SPFs pensionärskör.

Flytten till Hedemora har även inneburit att Märta kommit närmare en vuxen son med familj, som bor i Garpenberg. Likaså har hon fått kontakt med sin mammas släkt som kom från Koberga, Dala Husby.

Mer läsning

Annons