Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

90 år fyller den 2 november Maj-Britt Olsson. Hon är född på slottet Vegeholm i Skåne. Maj-Britt var dotter till Anna och David Lindvall, slottets trädgårdsmästare. Efter Maj-Britts första skolår i Skåne flyttade familjen till ett eget trädgårdsmästeri i Norrköping, där hon senare gifte sig och bildade egen familj. 1996 flyttade hon till dottern Anna-Lena i Vikarbyn.

90 år fyller på söndag, 3 november, förre undersköterskan Greta Wesslén, Hagbacksgården, Borlänge. Greta, som är född i Skutskär, heter egentligen Gunhild Margareta Helena och har hela sitt yrkesverksamma liv varit anställd inom sjukvården.

Greta började arbeta vid Gävle lasarett och fortsatte vid Bergebo sanatorium. Hon blev efter en tid vid Högbo anställd vid Domnarvets sjukstuga, den institutionella föregångaren till vad som blev Borlänge sjukhus. Greta Wesslén blev 1926 medlem i baptistförsamlingen Betel. Sången har Greta alltid känt starkt för och hon har bland annat sjungit i kör. En tid var Greta verksam som evangelist i Rörbäcksnäs.

Numera är Greta medlem i Borlänge missionsförsamling och en flitig gudstjänstbesökare. Greta , som länge bott vid Domnarvets centrum, har nu sitt hem på Hagbacksgården.

Högtidsdagen firas med öppet hus på söndag mellan klockan 15 och 17 i Hagbacksgårdens samlingssal.

60 år fyller den 2 november Elisabet Elenmark, Lissmatsgården, Leksand. Hon är född i Uppsala och uppväxt i Österhaninge och Täby utanför Stockholm. Efter nästan 50 år gick flytten till Enköping och efter några år till drömstället, Lissmatsgården, som ligger i byn Heden utanför Leksand där hon och maken bor sedan sex och ett halvt år. Där har hon tillsammans med sin man funnit det lugn och harmoni i tillvaron som de behöver.

Elisabet har tidigare arbetat i 30 år som förskollärare och föreståndare vid barnstugor i Täby. När 1990-talets nedskärningar blev verklighet kunde hon inte längre ta ansvar för små barn i alltför stora grupper. På grund av det tunga arbetet är hon numera sjukpensionär på halvtid.

I och med flytten till Leksand arbetar hon numera som egen företagare på halvtid med egen syateljé där hon bland annat utför ändringssömnad, ett gårdscafé mot beställning och en liten hantverksbutik. Från och med nästa år kommer hon också att driva ett bed & breakfast i liten skala med ett par rum.

Fritiden ägnar hon med stor glädje åt de fem barnbarnen som ofta kommer och hälsar på. Dessutom är mat och bak, lapptäckssömnad, körsång i Leksands kyrkokör och gärna teater och konsertbesök.

Födelsedagen firas hela dagen med stor fest för många gamla och nya vänner.

Mer läsning

Annons