Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

80 år fyller den 22 maj Valter Granström, Tvikstavägen 64, Hedemora.

Valter är född i Umeå men uppväxt i Bockträsk. Han började som skogsarbetare vid 14 års ålder, mest körare i 22 år.

En ryggskada ledde till finmekanisk kurs ett år och sedan arbete på urfabriken Union i Hedemora.

En del fackliga och politiska uppdrag blev det bland annat som nämndeman i 15 år.

1964 byggde familjen villa på Tvikstavägen, där jubilaren ännu bor kvar. Tragiskt nog blev han hastigt änkeman för snart 15 år sedan. Kontakterna med de fem barnen, 13 barnbarnen och ett barnbarnsbarn är de allra bästa.

Fritidsintressen är långgolf och arbeta med handikappade. Blev nyligen utsedd till årets ledare inom DHR-Dalarna för år 2001.

75 år fyller den 21 maj ingenjör Lennart Ganebro, Västra Rönnäs, Leksand.

Han är född i Västra Vingåker i Sörmland men bodde senare under lång tid i Västmanland. Han började sin yrkesverksamma bana som rörmontör och utbildade sig sedan vidare till byggnads- och VVS-ingenjör.

Han har verkat som arbetsledare och varit driftsansvarig på Västerås kommuns fastighetsavdelning. Under sju år arbetade han också med utbildning inom bostadsorganisationen SABO.

Under åren i Västerås var han ordförande i Västeråskorpen i elva år, ordförande i Västmanlands Tennisförbund tio år, ordförande i Västerås Idrottsallians och ledamot i Svenska Tennisförbundet.

Som tennisentusiast har han åt Västeråskorpen byggt tre tennishallar, som till hans ära döpts till Ganebrohallarna.

För 23 år sedan skaffade sig jubilaren en fritidsbostad i Rönnäs och för tre år blev han sedan bofast där. Fem månader varje vinter vistas han på Mallorca.

Musik intresserar honom också liksom naturligtvis alla barn och barnbarn.

75 år fyller den 23 maj Kal Evert Hedlund, Drottningsvägen 10 B, Grycksbo.

Karl Evert höll ett tag på med jordbruk i Hedemora, sedan flyttade han till Grycksbo och fick jobb där, stannade där till pensioneringen.

Han är med i PRO och sysslar emellanåt med bingo. På hösten blir det mycket bärplockning.

60 år fyller den 18 maj distriktsläkaren Helge Gamborg-Nielsen, Lundabacken i Lima. Han är född på Bornholm och efter studier blev det militärtjänst i två år vid artilleriet i Danmark där han avancerade till löjtnant.

Därefter studerade han medicin vid Åhus universitet och under halva studietiden praktiserade han i Sverige och då bland annat i Kristianstad, Landskrona, Ludvika och Tranås.

Han studerade sedan vidare och blev sedermera

Mer läsning

Annons