Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

40 år fyller i dag elektrikern Lars Göthberg, Malung. Han är född i Mobyn och uppväxt i Backbyn. 1978 gick han elutbildning i Örnsköldsvik, där han var bosatt till 1982 då flyttlasset gick hem till Malung igen.

1989-1900 vidareutbildade han sig inom elyrket på Wennströmskolan i Västerås. Därefter startade han egna företaget Göthbergs el och har nu två anställda.

Fritiden ägnas åt curling och golf. I den förstnämnda är han med i elitserien.

65 år fyller på midsommardagen Helen Erlandsson, Hagavägen i Säter.

Helen är född i Avaträsk utanför Dorotea i Västerbotten. I mars slutade hon med ålderns rätt som kyrkoherde emeritus i Offerdal i Jämtland och kunde för första gången på många år fira en alldeles ledig påskhelg. Som präst i Svenska kyrkan den senaste 27 åren har hon jobbat många storhelger.

Nu vill hon ägna mer tid till familjen. Hon och maken har flyttat till Säter. Valet av boplats avgjordes av Säters fina omgivningar med möjlighet till ett rikt friluftsliv. Dessutom finns barn och barnbarn i Stockholm på lagom avstånd. Inget som hindrar att hon tar en tur över dagen och hälsar på.

Födelsedagen firas hemma i det nyinflyttade huset tillsammans med hela familjen.

80 år fyller på söndag den 23 juni Egon Pettersson, Abäcksvägen i Nyhammar.

Jubilaren är född i Linköping, men bor nu i Nyhammar.

Tidigare var Egon Pettersson bosatt i Stockholm, där han arbetade på den geotekniska avdelningen i Stockholms kommun. Han slutade den anställningen 1982.

Egon är intresserad av forskning kring pekare och slagruta och ägnar mycket av sin tid till detta.

80 år fyllerpå söndag den 23 juni Anna Lisa Wikström, Engelbrektsgatan 29 Ludvika. Hon är född i Uppsala, där hon arbetade som hembiträde från 15 års ålder. Hon arbetade även som bageribiträde i Bergshamra. 1935 träffade hon sin blivande make Harald och de gifte sig 1938.

1944 flyttade paret till dåvarande Rävåla, där Harald fick arbete hos Nilssons Bageri. Den verksamheten övertog han 1947 och företaget etablerade sig som Wickes Bageri. Företaget drevs vidare i familjens regi under mer än 50 år.

Vid sidan av sitt arbete var hon också engagerad i Saxdalens kyrkliga syförening och var dess ordförande i mer än 20 år. Att brodera tillhör fritidsintressena. Utlandsresor har roat henne och hon och maken brukade göra årliga resor till Spanien och Kanarieöarna fram till 1983, då maken avled.

Högtidsdagen firas i Saxdalens Folkets hus och på plats finns säkerligen hennes fyra barn, 10 barnbarn och 14 barnbarns barn.

Mer läsning

Annons