Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

60 år fyller den 21 juni Margareta Nybelius, Hosjö. Margareta växte upp i Hälleforsnäs i Sörmland och tog studentexamen i Eskilstuna 1965. Hon fortsatte sedan sina studier i Uppsala, där hon utbildade sig till gymnasielärare i religionskunskap, historia och filosofi. Tillsammans med familjen kom hon till Falun 1971 och fick tjänst vid dåvarande Falu gymnasium vid Trotzgatan. Idag har hon sin tjänst vid Haraldsbogymnasiet efter ett kort mellanspel på Lugnet i samband med att gymnasieskolan omorganiserades.

På fritiden har hon främst ägnat sig åt verksamhet i Svenska kyrkan och är på riksplanet ledamot av Kyrkomötet. Hon har genom åren också bland annat verkat som ordförande i såväl kyrkorådet i Hosjö som Falu kyrkliga samfällighet.

Margareta har alltid varit intresserad av samhällsfrågor. Bland de studieresor hon har gjort minns hon främst en resa för historielärare genom det sönderfallandet Sovjetunionen och ett besök i Svenska kyrkans regi på ett hem för gatubarn i Rumänien.

Idrott ligger Margareta varmt om hjärtat. Hon var i sin ungdom med vid starten av dambandyn och spelade bland annat förmatch till SM-finalen på Söderstadion 1971, då hon i ett lag från "övriga Sverige" mötte dåtidens bästa lag, Stockholms-Göta. Margareta Nybelius är också Sveriges första kvinnliga bandydomare. Under ett antal år var hon ledamot i Svenska Skidförbundets backhoppningskommitté.

Under de första åren i Falun var hon motionsorienterare i OK Kåre och Korsnäs IF, innan skador satte stopp för vidare idrottsutövande.

Margareta Nybelius sjunger i Hosjökören och är medlem i Inner Wheel.

Numera tillbringar hon gärna fritiden vid familjens fritidshus i Fjätervålen.

Tyvärr har hon av hälsoskäl under senare år tvingats att avsevärt trappa ner på både sin yrkesverksamhet och sina övriga intressen.

Efter sommaren tänker hon ordna fest för den närmaste släkten och vännerna. På högtidsdagen finns hon hemma efter kl 15.00.

60 år fyller den 20 juni Kristina Karlsson, Hagbacken, Smedjebacken. Som ung arbetade hon på en syfabrik i födelsestaden Västerås. Numera bor hon i Smedjebacken och jobbar som godsmottagare vid Morgårdshammar AB.

Hon gillar att hålla på med trädgård och blommor. Kristina har två döttrar och åtta barnbarn.

På födelsedagen strålar släkt och vänner samman för att fira hennes 60-åring.

50 år fyller den 20 juni Ernst Ove Wassdahl, Dalagatan 9B, Orsa. Han är född och uppvuxen i Gäddede i Jämtland. Under många år arbetade han i skogen men är just nu arbetslös. I Orsa lever han tillsammans med hustrun Marianne och de har tre barn.

Mer läsning

Annons