Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

60 år fyller den 23 juni Anna-Carin Malin, Torsmo, Orsa.

Hon är född och uppvuxen i Torsmo, där föräldrarna bedrev jordbruk. Anna-Carin fick tidigt hjälpa till med sysslorna på gården. Efter avslutad skolgång i Skattungbyn började hon arbeta som hembiträde hos lärare Ullström i Skattungbyn under ett år i slutet av 1950-talet. Därefter utbildade sig Anna-Carin till kallskänka och arbetade därefter på Grand hotell i Falun och Mora hotell. Då modern insjuknade och senare avled 1963, återvände Anna-Carin till föräldragården 1962-1964 för att hjälpa fadern i hemmet och att avveckla jordbruket.

Hon gifte sig och fick tre söner och familjen var bosatt i Kråkberg under flera år.

Efter att ha varit hemmafru och tagit hand om barnen under deras förskoleår, började Anna-Carin arbeta som vårdbiträde i slutet av 1970-talet där var hon kvar till 1988. Året därpå flyttade Anna-Carin tillbaka till hemgården i Torsmo.

Sedan elva år tillbaka arbetar hon inom hemtjänsten i Orsa kommun och har gjort åtskilliga besök hos tacksamma pensionärer i byarna runt omkring i Orsa. För närvarande är Anna-Carin sjukskriven på grund av utbrändhet.

Hennes stora intressen är hembygden med vacker natur i den idylliska byn Torsmo. Här trivs Anna-Carin tillsammans med sin make Gunnar där de vårdar gården och skogen på fritiden. Övriga intressen är tunnbrödsbakning på gammalt vis samt handarbeten, främst broderi. De båda byföreningarna har engagerat Anna-Carin i flera projekt de senaste åren.

40 år fyller den 23 juni Anders Karlsson, Gunneråsvägen 8, Mora. Han är född i Orsa men växte upp i Mora. Sedan tonåren har Anders haft ett stort intresse för djur något som avspeglar sig då han har pytonorm, leguaner, häst och katt.

Fotografering är en stor hobby som han gärna ägnar sig åt, tidigare har Anders arbetat som reklamfotograf.

Anders har arbetat inom många olika branscher. Sin första tid i yrkeslivet arbetade han som chaufför inom buss och limousinebranschen i Stockholm. De senaste åren har han arbetat med affärsutveckling i det egna företaget. Sin bas har Anders i Mora, men då uppdragen är av mer mot den internationella marknaden är han ofta på resande fot.

Tidigare har Anders varit orförande i företagarna och suttit i styrelser för flera småföretag. Just nu sitter han i styrelsen för föreningarna International business 6 samt Nordica development for sme, där han arbetar med företagsutveckling i ett internationellt perspektiv. 2001 utsågs han till en av Sveriges mest beundrade entreprenörer av tidningen Entreprenör.

Mer läsning

Annons