Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

85 år fyller den 14 maj Veikko Roviomaa, Vasagatan i Smedjebacken. Som namnet antyder är han född i Finland, närmaste bestämt i Rauto. Under sitt långa arbetsliv har han i Sverige jobbat som gjuteriarbetare i Guldsmedshyttan och som skogsarbetare i Ramsberg. Sedan blev det 19 år vid valsverket i Smedjebacken.

Veikko tycker om att resa och har sammanlagt gjort 15 resor. Bland annat har han hunnit besöka Spanien (Mallorca), Bulgarien, Sovjet och Estland.

60 år fyller den 13 maj Solweig Nyrede, Slaggvarpsvägen i Smedjebacken. Hon är bördig från Sofia församling på Söder i Stockholm. Tidigare bodde hon i Falun och arbetade där på posten i 25 år, varav de sista åren som postmästare i Norslund fram till 1992. Mellan 1996 och 2001 arbetade hon för Socialdemokraterna i Falun.

Det politiska engagemanget följde med flytten den 1 mars 2000 till Starbo i Smedjebacken. Sedan hon avvecklat sitt arbete i Falun är hon numera assistent på Socialdemokraternas expedition i Smedjebacken.

Redan under åren i Falun var hon politiskt aktiv. Solweig var ordförande i kulturnämnden och ledamot i kommunstyrelsen. I Smedjebacken är hon ordinarie ledamot i såväl kommunstyrelsen som i Smedjebackens Energi & Vatten. Vidare ordförande i butiksrådet Coop Konsum Smedjebacken, samt ordinarie ledamot i HSB Dalarnas styrelse och i två av dotterbolagen.

På fritiden ägnar hon sig gärna åt familjen, blommor och trädgård. Solweig är också intresserad av hemslöjd och reser gärna till Ränningsvallen i Härjedalen och - om ekonomin tillåter - till Kreta.

Födelsedagen firar hon med ett öppet hus hemma i Starbo.

50 år fyller den 14 maj Åsa Bengts, Kungsfågelvägen 1 E, Orsa.

Hon är född i Slättberg och arbetar som framgångsrik möbelmålare. Under lediga stunder ägnar hon sig gärna åt golf. Ett annat intresse utövar hon som naturmänniska med att vara ute i skog och mark, gärna i kombination med jakt och fiske.

40 år fyller i dag Eva Persson ävenkallad"Pv". Hon bor i Dalarnas mittpunkt Mockfjärd. Hon är född i Dalarna ochjobbarävendär. I hela sitt liv har Eva arbetat med människor.Eva är utbildadbarnskötare, fritidsledare och undersköterska. Hon har sin nuvarande tjänst på Kottens fritidsgård som fritidsgårdsföreståndare,och trivs att arbeta med ungdomar.

På fritiden som är begränsad vill hon helst motionera, dansa, se på idrott, vara med vänner, resa och lyssna på musik.Hon är glad och positiv och ställer alltid upp för sina vänner.

Mer läsning

Annons