Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

91 år fyller i dag, måndag, Sigrid Bergman, Lingonvägen 4, Ludvika.

50 år fyller i dag Irene Bäck, Bråmåbovägen 123 i Sollerön. Irene är uppväxt i Sollentuna utanför Stockholm men flyttade som 15-åring till Kristianstad.

I maj 1973 började hon arbeta vid försäkringskassan i Kristianstad. Till Mora flyttade hon 1985 och arbete vid försäkringskassan i Orsa och senare i Mora samma år. Året därpå flyttade Irene till Sollerön där hon numera bor i sin pappas fädernegård sedan tio år tillbaka.

För två år sedan började hon studera på Komvux där hon slutade i maj. Under studietiden slutade hon vid försäkringskassan ch är numera arbetssökande.

Sedan flytten till Sollerön har hon arbetat med motionsloppet Siljan Runt, vilket tar en stor del av fritiden under april och maj. Ett annat intresse hon har är att sjunga i kör. Varje vecka träffar hon sina körkamrater i Gesundakören, där hon varit med sedan hösten 1985.

På vintern åker hon gärna slalom eftersom Gesundaberget ligger så nära så kan det bli några gånger under säsongen. Golf är ett annat intresse som hon har, efter några års uppehåll har Irene börjat spela igen.

40 år fyller måndag den 12 augusti Omar Mohamud Ahmed, Norrskensgatan 16. Han är född och uppvuxen i Somalia där han även studerade på gymnasium innan han kom till Sverige den 22 september år 2000.

Sedan januari i fjol studerar han svenska, ett språk som han tycker är svårt men inte omöjligt att lära sig.

Det politiska läget i dag i Somalia är svårt då det egentligen inte finns någon regering.

- Men jag hoppas att jag någon gång i framtiden kan återvända till Somalia. Som det är i dag går det inte, säger Omar Mohamud Ahmed.

I Somalia pratar man somali och en del engelska. Maten i Somalia är inte så olik den svenska. Man äter lammkött, fisk, ris och mycket frukt.

- Den svenska maten är bra och jag och min familj trivs bra trots att det ibland är lite kallt.

I Borlänge finns uppskattningsvis 200 somalier och de träffas ofta för att prata.

- Det är svårt att få svenska vänner men det kanske blir bättre.

Omar Mohamud Ahmeds största intresse är datorer och han skulle gärna ta ett arbete inom databranschen.

Omars familj består av fru och fyra barn.

Mer läsning

Annons