Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

92 år fyller den 6 majJannes Sars, Berihol. Sedan två år tillbaka bor han på Spanskgården.

Jannes Sars föddes i Berihol och där har han bott i hela sitt liv. Till en början med sina föräldrar som drev ett jordbruk med djur och skog. Där fick Jannes ända från barnaåren hjälpa till med olika sysslor och han fortsatte att hjälpa sina föräldrar på gården även sedan han fått arbete som lastbilschaufför med timmer- och grustransporter.

Därefter blev det långtradare på rutter till Göteborg, Stockholm och Sundsvall. Ett riktigt äventyr blev körningen till Petsamo i norra Finland under krigsåren. Därifrån tvingades Jannes och Frans Böhlin fly i all hast när krigsskramlet närmade sig.

Jannes Sars avslutade sitt arbetsliv som smed och de sista åren som förman vid Sepsons i Vinäs.

90 år fyller den 6 maj författaren och redaktören Pelle Sollerman, Uppsala. Pelle Sollerman är i Dalarna känd framför allt genom sina två romaner från Sollerön, Svarten och Svartull.

70 år fyller den 5 maj Fjäls Dagny Gustafsson, Rot, Älvdalen. Hon är född och uppväxt i Rot tillsammans med sex syskon.

Dagny har varit fäbodkulla i Ribbåsen, Skärberg, Floy. I nedre Navardalen skötte hon vildmarksserveringen under elva somrar. Under den tiden bodde Dagny där med sin familj och skötte om djuren och sysslor som tillverkning av smör, messmör med mera.

Hon har även medverkat i en filminspelning om "Dalälven från källorna till havet". Sin fritid ägnar Dagny åt stugan i Ribbåsen, familjen, barnbarnen samt sång och musik.

50 år fyller den 6 maj Åke Ljunggren, Torggatan 7B, Rättvik. Han är född och uppvuxen i Östansjö, Furudal.

På fritiden är han intresserad av många olika saker bland annat jakt, fiske och teologi.Han är även medlem i Engelbrekts vänförening. Engelbrekt är ångfartyget som trafikerar Siljan sommartid.

50 år fyller den 6 maj Liisa Martinsson, Malung. Hon är född och uppvuxen i Kuujärvi, Finland och flyttade 1969 till Katrineholm. De senaste 20 åren har Liisa bott i Malung.

Sedan sju år tillbaka är hon sjukpensionär och ägnar sig numera åt att sköta hemmet och pyssla i trädgården.

Hennes stora intresse är sina två hundar som Liisa gärna åker på utställning med. Hon är aktiv i kennelklubbens verksamhet.

Mer läsning

Annons