Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

90 år fyller den 29 augusti Ernst Ingelheim, 3674, Kättbo. Han är född i Kättbo och jobbade som ung i skogen, innan han började arbeta med skinn. Han lärde sig skinnhanteringen från grunden genom arbete inom skinnindustrin i Malung. Därefter drev han under flera år en egen skinnbod i Stockholm.

Jubilaren är duktig fiolspelare och tillhör bland annat årligen musikanterna då midsommaren firas i Kättbo.

40 år fyller den 28 augusti Lars Sandstål, Gamla Banvägen i Nyhammar. Att åka motorcykel och fiska är två oumbärliga sysselsättningar för den Ludvikafödde jubilaren.

Till vardags är han egen företagare inom VVS och svets. Yrkesområdet stod tidigt klart för honom. Efter grundskolan gick han en tvååring verkstadsutbildning och har sedan byggt på med en mängd kurser och utbildningar.

Tidigare har han arbetat som resemontör och svetsare vid ABB. Han har också varit möbelinredare, väktare och ordningsvakt. Under 1996 tillhörde han Bat. 88 på Cypern som FN-soldat.

Lars Sandstål är ledamot i Grangärde Ridklubb och ingår i VB insatsstyrka inom hemvärnet. Sist, men inte minst, är han sedan fyra år president i Bierkken MC Nyhammar.

Förutom mc-intresset är som nämnts fiske ett stort nöje på fritiden. Gäddornas skräck, som han gärna titulerar sig. Främst är det hos fiskarna i Bysjön och Björken som det råder full beredskap titt som tätt.

För alla som vill höra på berättar han gärna om att han blev Fiskemästare 2002. Alltså i en intern tävling med kompisar.

Han gillar också att jaga.

Favoritmåltiden består av en surströmmingsklämma med snaps och öl som tillbehör. Kanske en festmåltid på 40-årsdagen som han firar med de närmaste.

40 år fyller den 28 augusti Göran Lundvall, Kyrkogatan 17C i Orsa. Göran är född och uppväxt i Linköping, men flyttade till Stockholm, där han arbetade som bokbindare. Senare gick flytten till Dalarna där han arbetar med att såga dalahästar vid Nils Ohlssons hemslöjd.

På fritiden spelar Göran trummor i bandet Bad Shap. Födelsedagen firar han tillsammans med familjen.

Mer läsning

Annons