Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

90 år fyller den 14 november Skol Olof Ingvar Gottfridsson, Lisagatan i Malung. Han har under sitt yrkesverksamma liv arbetat som åkeriägare, potatisodlare, byggnadsarbetare och inom päls och skinnyrket.

Han är född i Vallerås i Malung och hans stora intressen har alltid varit idrott och jakt. Under 1960-talet var han under många år ledare inom ishockeyn i IK Skinnarna i Malung. I slutet av 1950-talet byggde han också en egen ishockeybana i Lillmon där många av bygdens barn kunde spela ishockey. Skol Ingvar är också mycket intresserad av motorsport och var också under mer än femtio år med och jagade älg. Skol Ingvar firar sin 90-årsdag på Torpet i Mobyn på söndagen.

bild finns i Falun, modell passfoto

50 år fyller den 14 november Tommy Olsson, Sporrtorpsvägen i Grängesberg.

Han är född i Ludvika där han också arbetar som gjuteriarbetare på ABB. 1970 anställdes han vid företaget. Sedan 1996 är han även regionalt skyddsombud inom Metall.

Tommy är medlem i styrelsen för Cassels. Han tillhör också ledningen för ornitologerna i Västerbergslagen. Tidigare har han varit ungdomsansvarig inom IFK Grängesberg och ungdomstränare. Dessutom har han ett engagemang inom Folkets hus bakom sig.

Bland övriga intressen märks hemmet, naturen, sport och - naturligtvis som ornitolog - att skåda fåglar.

40 år fyller den 14 november Stefan Nornholm, Staffans väg 5 i Borlänge. Stefan är utbildad fordonstekniker och arbetar i dag hos Bil och motordelar i Borlänge där han är säljare av bildelar. Han har tidigare arbetat på Roos radio och office.

Motorsport är ett av Stefans stora intressen. Detta vid sidan av sjölivet och båten Maxum. Tidigare tävlade han på nationell och distriktsnivå i rallycross och rally. Stefan byggde då bilarna själv. En annan sport Stefan ägnat sig åt är slalom där han också tävlat tidigare.

Familjen, det är hustrun Anne-Lie och barnen Jennifer, 9 år och Kevin, 6 år, är viktig för Stefan. Intresset gäller inte minst barnens alla aktiviteter. Lite tid brukar det även bli över åt det egna huset och vännerna.

Mer läsning

Annons