Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

96 år fyller i dag måndag Ester Eriksson, Lumsheden. Hon är född i Lumsheden och har förblivit hembygden trogen i hela sitt liv.Hon har ägnat sig åt jordbruksarbete och skötseln av hus och hem.

Sedan ett halvår vistas hon på Björkhagen i Svärdsjö.

80 år fyller den 31 mars Dagny Fagerlund, född Helsing, i Lövnäs. Dagny är född i Nackaberg, Fredriksberg, där hon växte upp tillsammans med sina föräldrar och sex syskon.

Hennes far arbetade i gruvan och modern skötte hemmet och djuren. De drev också ett litet jordbruk och Dagnys intresse för kor väcktes.

Dagny började arbeta tidigt som piga hos olika familjer. I mitten av 1940-talet fick hon arbete vid Assa Stenmans i Eskilstuna. Till Lövnäs kom hon 1950 där hon bildade familj med Elis Fagerlund. Sedan dess har hon varit aktiv jord- och fäbodbrukare ända tills för några år sedan då maken gick bort.

På somrarna hade hon även kor från andra gårdar i Havfljotbodarna.

Ett annat av hennes stora intressen är bärplockning. Hjortronmyrarna i Lövnästrakten är att kärt och välbesökt ställe av Dagny. Det är få myrar som inte hon har besökt under alla år.

Hon har alltid varit flitig och arbetsam och skött om kor, hem och fem barn med stor kärlek.

Födelsedagen firas tillsammans med barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

50 år fyller den 1 april Mats Andersson, Blyvägen 25, Smedjebacken. Han är infödd Smedjebacksbo och arbetar vid järnvägsstationen på hemorten.

Efter grundskolan gick han tvåårig fackskola och läste ekonomi på Högbergsskolan i Ludvika. Hans första arbetsgivare var Stollbergs gruvor 1971-1982.

Därefter var han anställd vid Yxsjöbergs gruva i två år, följt av en period på Fundia. Sedan 1985 är han anställd av Green Cargo, före detta SJ Gods.

I början av 80-talet satt han med i fritidsnämnden under en mandatperiod. Bland Mats Anderssons intressen i dag finns sport, motion, fiske och resor. Apropå resor befinner han sig på en sådan just nu i samband med födelsedagen som firas i Thailand.

Mer läsning

Annons