Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

70 år fyller den 21 juni, Sven-Olof Fredriksson, Bergsgatan 11 B i Ludvika. Jubilaren är född i Stockholm och gick 7-årig folkskola i Upplands- Väsby utanför Stockholm.

Svens första arbete efter avslutad skolgång 1947 var kontorsvaktmästeri och bankbud på Svenska Radiobolaget (Radiola) i Stockholm. Därefter utbildade han sig under fyra år till typograf (handsättare) och abetade inom yrket under 16 år.

I mitten av 1960-talet sadlade Sven om och började utomhusarbete vid Skanska cement.

Efter några år erhöll han anställning på Nordsveds Kemppi i Upplands-Väsby.

Han hade hunnit gifta sig och 1969 fick de sonen Mikael.

I slutet av 1970-talet flyttade familjen till Ludvika.

Sven-Olof arbetade som lageransvarig på BIAB-tryckluft i Ludvika fram till 1991. Därefter var han aktiv inom flera Alu-projekt bland annat inom Räddningstjänsten i Ludvika.

Genom ett OTA-projekt öppnade Sven-Olof kansli för CSK-Finnmarksturen. År 1998 blev han pensionär och sysslar sedan dess med marknadsföring för Finnmarksturen samtidigt som han ligger i träning inför både Långloppscupen (502 kilometer) i mountainbike på somrarna och Vasaloppet under vinterhalvåret.

För två år sedan deltog han i fem av de sex loppen som ingår i Långloppscupen men avstod från Finnmarksturen på grund av att han var matansvarig. I år planerar han att delta i samtliga lopp inom Långloppscupen och har redan avverkat två av loppen. Nästa som står på tur är MTB-Vätten.

Sven är också en flitig vasaloppsåkare och åkte i vintras sitt 25 :e Vasalopp.

Han trivs med att röra på sig och tycker att han mår bra av fysisk aktivitet och har redan anmält sig till nästa års Vasalopp då han skall åka tillsammans med sin son.

Den stora dagen vilar vårt födelsedagsbarn sig från träning och idrottsliga prestationer och högtidsdagen firas söndagen den 22 juni hemma hos sonen Mikael och hans sambo i Sörvik med öppet hus.

ANITA MAGNUSSON

Mer läsning

Annons