Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

90 år fyller den 25 oktober Brita Friberg, Tunagården, Borlänge. Hon är född i Borlänge.

Brita började den yrkesverksamma delen av sitt livmed att arbeta som piga. Det gjorde hon hemma hos cheferna i Domnarvets järnverk.

Äktenskap blev det med Tore Friberg och makarna fick tre barn, två söner och en dotter. Brita blev änka 1960. Då hade Brita sedan 1955 arbetat i Domnarvets järnverk där hon körde travers. I arbetet som traversförare blev Brita Friberg kvar fram till pensioneringen.

Brita bor numera på Tunagården och här kommer också högtidsdagen att firas i morgon, söndag. Brita kommer då att uppvaktas av barn, barnbarn och annan släkt.

70 år fyller den 24 oktober Nils Hårdén i Plintsberg. Han är född och uppvuxen i Oxberg i Mora och trots att det är 45 år sedan han flyttade därifrån, är han fortfarande känd i bygden som "bagarn".

När Nils var 25 år flyttade han till Stockholm och arbetade som bagare och konditor på Träkvista Hembageri ute på en av Mälaröarna.

Efter ett par år bytte han yrkesinriktning, arbetade ett tag på Stockholms gatukontor och på elverket och hamnade tillslut på Gråda kraftverk där han stannade fram till pensioneringen.

I samband med arbetet på Gråda flyttade Nils Hårdén till Plintsberg där han trivs bra. Och skulle längtan till Mora bli för stor så tar han bilen och åker upp till fäbodstugan. Och kanske passar han även på att titta in till dottern Christina som är gift, har en dotter och bor i Oxberg. Sonen Gunnar med sambo fick nyligen en son och bor i Siljansnäs.

Av sambon beskrivs Nils Hårdén som en händig kalr som fixar det mesta och som har mycket svårt att sitta still.

Ett av fritidsintressena är hockey, och även om Nils är född i Mora så klappar hjärtat för Leksands IF. Drömmen är att både leksand och Mora finns i elitserien om ett år.

Födelsedagen firar Nils Hårdén i Stockholm med sambon Berit Andersson. Bland annat är biljetter köpta till Lasse Berghagens krogshow.

Mer läsning

Annons