Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

70 år fyller i morgon butikschefen Åke Nilsson, Rättvik. Han är född i Delsbo och gick i skolan i Ljusdal. Hans karriär i livsmedelsbranschen startade på mejeri-sidan och han gick senare över till charkuteri. Han flyttade till Rättvik 1949 och blev charkuterist vid dåvarande Mårthans. Nästa anhalt blev nuvarande Åhléns i nio år som livsmedelschef.

Därefter kom Åke till Stockholm och blev butikschef över Metrobutikerna, för att sedan fortsätta som butikschef på Martin Olssons delikatessbutik i Sergelarkaden i Stockholm. Efter att ha fått problem med ryggen sadlade sedan Åke om och började arbeta för ABB i Järfälla. Där var han först på säkerhetssidan och sedan på inköp, fram till sin pension. Under åren i Stockholm engagerade han sig mycket i Studiefrämjandet och har lett cirklar i jakt och fiske.

Han satt även i styrelsen för både norra Storstockholm och länsavdelningen. För sex år sedan flyttade han tillbaka till Rättvik, och hustrun Lillys föräldrahem.

Nu spenderar Åke och Lilly mycket tid tillsammans med barn och barnbarn. Det innebär mycket resande, då äldsta sonen bor i USA. Han hoppas att alla han känner har det bra och gläds med honom på 70-årsdagen.

60 år fyller den 24 februari fru Sonja Eriksson, N. Heden i Lima. Hon är född och uppväxt i Malung. I unga år arbetade hon vid Televerket i Malung fram till 1963. Därefter blev hon anställd en kort tid som telefonist vid Norema AB i Malung. Senare var hon affärsbiträde hos Gerhard Gustafssons guldsmedsaffär i Malung.

Hon arbetade också en tid som fabriksarbetare vid Moon AB i Malung och 1985 bosatte hon sig i Heden i Lima där hon fram till 1986 arbetade som vårdbiträde vid Skålmogården och fick sen anställning vid Transtrandslägret. 1988-1998 var hon anställd inom Malungs församling som barntimmesledare och arbetade i både Malung, Lima och Transtrand. Hon är också med vid "God Gemenskap" i Sankt Olofsgården där hon brukar hjälpa till med olika sysslor.

Hon är också mycket intresserad av keramikmålning.

Mer läsning

Annons