Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

60 år fyller den 4 april Kalle Olsson i Malingsbo. Han är född i Järvsö i Hälsingland och utbildade sig till målare på Haraladsbo i Falun.

I 40 år har han arbetat som målare på byggen runtom i Sverige, bland annat med specialamåleri i Gamla stan i Stockholm och i flera kyrkor. Han har genomfört två Vasalopp.

50 år fyller den 3 april Göran Diser, Egnahemsvägen, Smedjebacken. Han är född och uppvuxen på Högberget i Ludvika. 1984 flyttade Göran till Smedjebacken där han bor med sin familj i en äldre villa i Morgårdshammar.

I huset finns hustrun Karin och två än så länge hemmaboende söner, 16 och 18 år gamla. Utanför huset finns en stor trädgård där jubilaren i dubbel bemärkelse kan odla ett av sina intressen. Han trivs förträffligt bland fruktträden, i kryddträdgården, i de två växthusen och på det cirka 100 kvadratmeter stora trädgårdslandet.

De senaste 27 åren har han arbetat som lärarvikarie, främst på högstadiet i Smedjebacken som matte-NO-lärare.

Göran Diser engagerade sig politiskt 1988 då han gick med i miljöpartiet i Smedjebacken. Han blev ledamot i miljö- och hälsoskyddsnämnden och är så fortfarande, låt vara att det nu heter miljö- och byggnadsnämnden.

Han är även inne på sin tredje mandatperiod i fullmäktige. Göran är också nämndeman, med i Smedjebackens kretsloppsgrupp och ledamot i Ekomuseum Bergslagens styrelse.

Föreningslivet är ganska intensivt. Han är ordförande i Dalarnas Schackförbund och i Smedjebackens Schackklubb där han också är ungdomsledare. Mellan uppdragen försöker han själv hinna med ett och annat parti.

Sekreterare i Ludvika Nämndemannaförening är ett annat uppdrag liksom platsen i Flogbergssällskapets styrelse. Han gillar musik, helst blues, och spelar gitarr. På sommaren agerar han smed och eldare i Flogbergsspelet, fiskar och åker båt på Barken. Under sommarhalvåret återfinns han ofta i växthusen hos sina skyddslingar: tomaterna. Han brukar ha ett 25-tal olika sorter att pyssla om.

Mer läsning

Annons