Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

94 år fyller den 5 november Hedvig Åkerström, Solgärdet, Sunnansjö. Hon är född i Grangärde, uppväxt i Gänsen. Som ung kvinna tog hon det i stort sett enda arbete som stod till buds på den tiden och blev piga.

Det var som piga hon träffade Fritz, sin blivande make. Paret bosatte vid i Gänsen. Hon fortsatte en tid efter giftermålet som piga och med att hjälpa andra. När hon fått sitt första barn blev hon hemmafru. Senare blev det ett barn till i familjen. På äldre dagar flyttade makarna från Gänsen till Solgärdet. För några år sedan blev Hedvig Åkerström änka.

Det är en mycket vital jubilar som kan fira sina 94 år. Minnet är ogrumlat och hon är en trogen gäst på terapin. Vävning och handarbete är två sysselsättningar hon gärna ägnar sig åt.

Under åren i Gänsen syntes hon ofta ute i landen på gården. Att sköta blommorna, baka och laga mat var också sådant hon utförde med glädje.

70 år fyller i dag Göran Berg-

qvist, Broddvägen 7, Hedemora. Göran är född i Örebro och kom efter lärarhögskolan i Stockholm, och lärartjänst Nässjö till Hedemora 1963. Numera är han pensionär.

Göran är aktiv som ordförand ei lokalavdelningen av Föreningen Norden, sekreterare i Lions club, Hedemora och föreningen Hedemora gamla theater (teaterladan) samt medlem i SIII. Varje måndag motionerar han tillsammans med före detta kollegor då det blir gymnastik och volleyboll. Han deltar också i vattengympa.

50 år fyller i dag Margit Henriksson, Mon, Gagnef. Margit är född i Lilltjära, Hälsingland. Hon kom till Dalarna 1974 och har sedan 1976 bott tillsammans med sin make i byn Mon. Hennes stora intresse förutom trädgården är böcker, därför trivs hon bra med sitt arbete vid Djurås bibliotek.

Nu när barnen är utflugna finns det mer tid för sommarstugan i Hälsingland, men även att motionera, främst i form av långpromenader.

40 år fyller den 5 november Per Erik Johansson, Skålmo i Lima.

Mer läsning

Annons