Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÖDELSEDAGAR

Annons

94 år fyller den 30 januari Gunhild Rosengren, Granliden, Grängesberg. Hon är född i Bredsjö-Grönhult.

Sedan ett år tillbaka bor hon på Granliden. Hon tar gärna korta promenader när vädret så tillåter. Sommartid tycker hon om att följa sin dotter och svärson till deras sommarställe. Att få träffa barnbarnen och barnbarnsbarnen är också något hon uppskattar.

Födelsedagen firar Gunhild Rosengren tillsammans med familjen och syskon.

75 år fyller den 30 januari Nils Assar Nilsson, Gravendal 521, Sälen. Han är född i Högstrand. Under sitt yrkesverksamma liv arbetade han i skogen med att köra timmer med häst, senare i Trängslet som anläggningsarbetare i flera år.

50 år fyller den 30 januari Bo Ståhlberg. Han är glasmästare i Säter.

Han är född i Sparreholm i Flens kommun och började för 35 år sedan som 15-åring på Etri fönsterfabrik i Sparreholm med att montera fönster. Under 13 år var han även deltidsbrandman i Sparreholm.

1989 flyttade han till Borlänge och började arbeta på Wiklunds Glasmästeri. 1992 flyttade han till Säter där han övertog Säter Glasmästeri av Bror Berg och kunde fira 10-års jubileum förra året.

Vid sidan av glasmästeriarbetet arbetade han som ordningsvakt som delägare i ett vaktbolag, som numera är avvecklat. Han är aktiv i Hedemora hemvärn.

Förra sommaren var han en av aktörerna vid gatuteatern vid Säterstampen.

1995 bosatte han sig i Hedemora där han lever lyckligt gift med Ann-Marie. Han är en mångsysslare, en arbetsmyra, snäll och hjälpsam och dessutom en hejare på att laga mat.

Fritiden ägnas åt barn och barnbarn.

Dessutom ägnas mycket tid åt fritidshuset vid Ljustern i Säter och den bästa födelsedagspresenten tycker han vore att få klartecken från byggnadsnämnden om att få bygga till fritidshuset till permanentbostad så familjen kan bosätta sig där året om.

Mer läsning

Annons